Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Sea kayaking Illustrated

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

sea-kayaking-illustrated


A Visual Guide to Better Paddling

av John Robison
ISBN: 0-07-139234-3
Utgivningsår: 2003
Vilken rolig bok! Dessutom lärorik!
John Robison som skrivit och illustrerat, är en kille som har paddlat sen slutet av 80-talet. Det är framförallt hans teckningar som gör boken.
Han går igenom allt (tror jag) som har med paddling att göra, teknik, kajaktyper, olika ställen att paddla på, bra-o-ha-prylar, säkerhet mm med stor humor!
När jag läste boken så tittade jag alltid på teckningarna först, enkla svart/vita streckteckningar. Helt suveräna, på varje sida var en guldklimp, vissa klart uppenbara medan man får leta efter andra. Och paddlar man inte så lär man missa vissa.
Det är inte ofta jag skrattar högt när jag läser en bok, men det gjorde jag med den här, många gånger! Teckningarna har fått mig att le i motvind(!), när jag tänkt på tekniktips från boken, särskilt den med ölen i kylen. Dessutom har jag använt citat som ; ”If you don\’t know a knot, tie a lot” 😉
Det finns som sagt många guldkorn! Rekommenderas verkligen!

Finns hos:

Nedan: en av illustrationerna ur boken:

Pia