Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

av: Beata & Malena Ernman, Greta & Svante Thunberg

Vet inte riktigt vad jag väntade mig av denna boken, mer än att Erik tyckte den var klart läsbar och att jag nog oxå skulle gilla den. Jag vet fortfarande inte om jag tycker om den då den trycker på så många jobbiga knappar att jag mest vill stanna vid huset, odla, plocka alla bär jag kan hitta, skaffa höns och får, hoppas på att det kanske nångång kommer snö i skåne och göra så lite avtryck som möjligt på miljön.

Boken handlar om den klimatkris många, många forskare pratar om, och har pratat om länge, men även om en familj med psykisk ohälsa (ADHD, Aspergers syndrom, misofoni och utmattning) som skriver av sig ångesten och hjälplösheten. Den visar på sprickor i familjen, samhället och världen. När de väl fick reda på varför de mådde så dåligt var det lättare att må bättre. Lättare att fråga och få hjälp. Allt är inte bra, men bättre.

Scener ur hjärtat har många poänger, så klara så man undrar varför inget sagt så tidigare. Även sina rolig stunder

Scen 42.
Den Skittråkiga delen

Greta säger: –”Det kommer ju en massa privat och annat sen. Mammas utbrändhet och allt sånt som alla älskar att läsa om kändisar. Det här är en bok om klimatet och det ska vara tråkigt. De får stå ut.”

Kanske inte märks men boken rekommenderas. Det är bra med att någon skriker, i bokform kan man lägga ifrån sig den för att ta upp den lite senare 😉 , här är de dessutom 4st som hjälps åt.

Köp boken hos Amazon eller låna på biblioteket

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera