Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Sambruket, Skogsträdgård, Hovdala och Boäng

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Odlingsinspiration

Igår var vi på utflykt till mitten av Skåne tillsammans med Vickan & Annika från Malmö. Målet var Ankhult nordost om Höör. Ankhult är en gård där Sambruket i Sösdalabygden håller till. Temat för dagen var Grönsaker och agroforestry och kring arrangemanget fanns förutom Sambruket även Holma folkhögskola i Höör.

Sambruket pysslar med och engagagerar sig i odling, omställning och skötsel av två fastigheter. Mycket intressant och lärorik rundvandring bland odlingar, nyplanterade träd/nötlundar och en gård med klart fint läge.

Superspännande!

På vägen hem stannade vi till i Skogsträdgården vid Holma folkhögskola, en uppvuxen skogsträdgård med mycket valnötsträd, mycket Blåbärstry, ja mycket av allt möjligt spännande och ätbart. Oj, vad det får plats mycket kul på rimligt liten yta om man vill.

Efter att ha lämnat av malmöiterna vid tåget drog vi hemåt och tog ett stopp på Hovdala slottsträdgård som är superfin. Mycket mer ordning och reda jämfört med dagens tidigare odlingar men ändå inspirerande.

En go dag i gött sällskap och med mycket intressant innehåll!

Idag blev det ett kort besök hos Boäng i krokarna av Röstånga. En mycket fin och inspirerande trädgård med stor grönsaksodling, stora träd och flera växthus.

Lämna ett svar