Måndag till tisdag tillbringades runt och på Tjärö i Blekinge, det var dax att inspirera lite folkhögskoleelever till att bli kajakfrälsta. Ja, eller i alla fall tycka att det inte var så himla dumt det där med paddling och tältning i skärgård 🙂

Gött med lite paddling i Järnaviks finfina skärgård.

Kajakparkering
Lyfter jättestenen
Tältläger

Strålande solsken, svag vind och 19 grader inledde måndagen. Oväntat och välkommet denna svala vår. 15 elever och två lärare packade sina kajaker innan en lätt genomgång av teknik och tips. De hade sen tidigare haft lite workshops på skolan och en kajakgrupp som visat hur det funkar. Vi, Kenneth och jag, byggde vidare och upprepade.
Det är lika kul varje gång att höra lite småskrik om att kajaken känns rank för att ett dygn senare ha vattenkrig utan att någon ens reflekterar över att kajaken står på högkant 😉

Vi paddlade ut till tjärö för lunch, här var det några som passade på att trilla i när vi skulle sjösätta för någon liten runda till. Framåt 18-tiden var vi åter i land för tältuppsättning, matlagning, bad och andra fria aktiviteter. Halv nio sjösattes några kajaker för kvällspaddling. Helt stilla och endast fågelljud. När vi paddlade in i hamnen träffade vi på pappa-svan som vaktar hamnviken och vi lyckades hålla oss på rätt köl denna gång. Den nybyggda restaurangen var öppen och rätt mycket folk på plats.

Under natten sjönk temperaturen och tisdagen var lite mer mulet och klart svalare. Paddelredo vid 9 och navigeringsgenomgång, sen ut på vattnet. Det var blåsigare vilket var bra då vi fick gå igenom detta oxå. Alla var så nöjda att klara överfarten från Dragsö till Tjärö med sidvind och vågor. Tror alla växte 20 cm på den biten!

Väl inne i hamnviken möttes vi åter av pappa-svan. Han var inte nöjd med att vi kom och lyckades skrämvälta en kajak. Vi vet att mamma-svan ligger i vassen, men vi var inte ens i närheten, tycker nog att han blir kaxigare och kaxigare för varje år… Fick höra att han gett sig på stora färjan oxå.

Tillbaka i Järnavik blev det kajakplask, där en tjej var riktigt nära att sätta rollen på första försöket. Några gånger till så sitter den!

Från en del som var ordentligt tveksamma på måndagen till att alla var supernöjda med sig själva på tisdagen, var en riktigt häftig resa att se, det är det varje gång. 😀

Vy från bryggan ut i hamnviken
Kvällspaddling
Söndagmorgon, Kenneth utanför sitt tält
dramatisk himmel
Pappa-svan
Restaurangen från sjösidan
Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera

2 tankar på “Runt Tjärö med Grimslöv”

Kommentera