Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Runt sverige med kajak 2010

Varje år är det 10-20 paddlare som satsar på att paddla HBB-Havspaddlarnas Blå Band, alltså paddla från Svinesund vid norsksvenska gränsen till Haparanda vid finsksvenska gränsen.

Hur många som klarar det är lite olika, men grovt är det nog ungefär hälften skulle jag tippa utan att ha rotat alltför väl i statistiken. Hittills i år är det 13 anmälda varav en redan startat och snart varit ute i en vecka. Och idag verkar det som om Torgny Alström ger sig iväg och sen är det en strid ström under maj och en bit in i juni.

Årets paddlare hittar man här. Och de flesta verkar ha blogg eller går att följa på nätet på något sätt. Skoj för oss som sitter hemma i soffan och drömmer.

k2bandet

K2bandet som drogs igång för ett par år sen har haft det trögt i starten och än har ingen K2:a klarat hela kuststräckan. I år görs det dock ett försök med start i Svinesund i juli. Lyckas de komma runt så blir det den första erövringen av K2bandet.

Hoppas alla får sköna turer längs med kusten och får finfin paddling och se mycket fint. Lite sugen blir man allt, kanske ska satsa på en highscoretur på dryga hundra dar?

I år är det fyra stycken Björn Thomasson-kajaker som gör ett försök på HBB, två Njord och två Isfjord. Tror nästan det är premiär för hemmabyggarna att starta i HBB eller i alla fall ta sig runt om de klarar det. Skoj.

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

Lämna ett svar