Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Runt och över Kullaberg

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Egentligen var tanken att vi skulle vara på gourmetpaddling till valö med gkf i helgen, men den blåste visst inne. Vindprognoserna var lite tjuriga inför helgen. Ulf och nåra till styrde mot blekinge, Kenneth drog mot mr hult och vi var lite sugna på båda, men det blir lite långt i bilen så vi tänkte oss en helg hemomkring.

I morse var det nära att det blev våffelfrukost och sen soffslappning resten av dagen, men vi lyckades pallra oss iväg inte alltför sent.

Pia i kajakboden

Körde till Mölle, tänkte oss en tur runt Kullaberg, det var ju länge sen.

Även i Mölle var det finfint väder, hyfsat folktomt och lite vågor som dundrade in fint mot pirens utsida. Inga vågsurfare syntes till; det var nog inte helt optimala vågor för dem och så var ju klockan innan 12…

Ganska tidigt utanför piren konstaterade vi att vågorna nog ändå inte var pyttesmå… fick en skön färd utåt, höll oss en bra bit ut från berget för det var skapligt guppigt. Var en del folk ute vid fyren, men vi såg inte så många kajaker 😉

Pia med fyren i bakgrunden

Kullens fyr

Erik med fyren i bakgrunden

Ute vid spetsen var det stökigt, men ändå lite mindre än förväntat. Sen blev mycket snirklat på den skuggiga norrsidan. Ovanligt högt vatten gjorde att vi kom igenom på ställen som normalt inte funkar annars. Och genom tunneln gick det i en himla fart 😉

Snirklande på norrsidan

Kollade även till gömman Stonebeach at Kullaberg när vi ändå var i krokarna. Och vid Nimis var det lite folk, men ändå snålt med tanke på det fina vädret. Men det är klart, det är ju lönehelg…

I Arild blev det långfika i solen vid Tussans badplats. Som vanligt lite dykare och som vanligt är de mest på land och pysslar… 😉

Såg ett fartyg som vi sett tidigare under dagen, verkar som om de bogserade runt det i Skälderviken hela dan. Inte så vanligt med så stora båtar så långt in i Skälderviken. Kan det vara så att de inte vågade gå runt Kullen när det blåste lite? (så var det visst enligt hd.se)

Grönt på Kullaberg

Vi tog till fötterna och promenerade tillbaka mot Mölle. Kullaberg är verkligen finfint även från land. Blev en skön promenad, vi skippade dock toppbestigningen då vi insåg det skulle fördröja våffelfrossan med säkert en halvtimme.

Fika i Mölle bland nyfikna pjoddar och så lite fiskshopping i feskeboden i hamnen innan vidare färd mot Arild och kajakerna.

Fikasugna pjoddar

Närgången pjodd

Hemma var det klart våffelfrosse-läge med en gång!! Satt fint i kropparna! Och för att inte slappa ner oss helt och hållet tog vi en liten cykeltur upp till sjön innan det mörknade.

Våffla med massor av sylt

Våffelfrossenörd

Snabba handtag

Snabbt cykelstyre

Full fart ;-)

Nu är kropparna rätt nöjda och ska snart få lite mat i sig. Blir en variant med Bönbiffar idag, gott! Fick ihop lite drygt 45000 steg idag enligt motiomera.

Får se om det blir soffan, kajaken eller kängorna i morrn! Det är rätt okej i nordvästra skåne ändå!

På en brygga i Västersjön

6 svar på ”Runt och över Kullaberg”

  1. Jag vill också paddla runt Kullen i solsken och så fina vågor-med-studs (shyrrans vågfoton!)!! Jag har klättrat där rätt mycket, för ett halvt liv sedan, skall vi fnula ihop en plan för kullenpaddling?!

    (November 15/16 eller 22/23.)

    Svara

Lämna ett svar