Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Rotbevattning

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Vi skaffade oss en pryl för rotbevattning för ett tag sedan. Det är ett ”spjut” som sticks ner i marken och sprider vattnet längst ner. Tanken är att vattnet hamnar vid rötterna som behöver vattnet bäst. När vattnet kommer en bit ner behöver inte rötterna leta sig upp mot den blöta ytan om man som vanligt vattnar uppifrån. Vattnar man uppifrån på ytan dunstar en hel del vatten bort.

Vi har använt rotbevattnaren på framförallt nyplanterade träd och buskar som vi gärna vill ska överleva. Spjutet är cirka 70cm långt.

Funktionen verkar bra. Nu har vi inte analyserat så himla noga men visst tusan tror (och hoppas) vi att de rotbevattnade träden och buskarna ser lite piggare ut.

Förutom rotbevattning kan även den här prylen användas som liten cirkelspridare och för bevattning av en mindre sektor men för vår del kommer det nog mest användas till rötterna. Kan nog bli så att vi skaffar någon till så det funkar att vattna fler samtidigt. Blir ett skapligt springande med flyttandet men då får man ju både lite utetid och rörelse på köpet 😉

Lämna ett svar