Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Folbot som tillverkar Faltkajaker (hopfällbara kajaker) kommer att tillverka rosa kajaker i begränsad upplaga.

För att stödja och uppmärksamma forskningen kring bröstcancer tillverkar Folbot under oktober månad rosa kajaker på beställning. Folbot är en amerikansk tillverkare av hopfällbara kajaker. Beroende på modell skänker Folbot mellan 1700 och 2500 kr per såld kajak till forskningen.

Mer info; www.folbot.se och www.folbot.com

Jag skulle annars kunna tänka mig en orange faltkajak för att stöjda cancerforskningen…

Är det förrsten nån som testat Folbot och har nåt omdöme? Eller ska man behöva testa själv 😀

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

0 svar på ”Rosa faltkajaker”

 1. En brun eller hårig kajak för att stödja prostatacancern?
  (Skrivit både med 🙂 , och utan.)

  -p-

  ps. Min favvohistoria från faltkajaksverkligheten sammanfattas i en fråga från en nyfiken betraktare: ”När ska du ta av fodralet?” 🙂
  (Men där slutar mina erfarenheter – ingen test här.)

  Svara
 2. Jag tycker annars att Pakboats nya XT-16 verkar vara intressant just med det att man kan ändra från K2 till K1 genom att byta däcket och flytta sitsen. Perfekt för en som ibland har med sig familjemedlemmar och ibland inte. Skulle gärna testa den för att se om den duger för mina i övrigt högst modesta krav.

  Svara
 3. Jag har testat en folbotkajak modell cooper i somras. Kajaken var lätt att montera och monterad såg Coopern både snygg (duken av hypalon var väl spänd, inga veck mm) och gedigen ut i sin konstruktion. På vattnet kändes den snabb och stabil. Känslan av den rankhet som man först känner försvinner snabbt. Efter en halvtimme i Coopern är den känslan borta och då kändes den mycket stabil. Skillnaden mot en vanlig kajak är att kajakkänslan förhöjs ännu mera eftersom man känner vattnet genom duken. Förhöjer känslan enormt… Köper jag en ny kajak blir det klart en faltkajak. Slipper ha den på taket av bilen, bara att stoppa med den tillsammans med övrig packning. Snacka om frihet.

  Svara
 4. Jag köpte en röd Cooper i Augusti. Det är min första faltkanot och jag köpte ned mest för att den är smal och lång som en ”ordinär” kajak. Snygg och dessutom transportabel med tåg eller flyg!
  Det är definitivt en speciell känsla med en dukspänd farkost som denna. Paddlingsmässigt är den marginellt långsammare än en glasfiber/plastkajak men har bra sidostabilitet och riktningsstabilitet. Skall dock komplettera med roder vad det lider. Mest för att jag vill paddla över öppna vatten och vet att roder är bra då.
  Skrovet är flexibelt och det kan nog kännas lite vid hög sjö. Har dock bara paddlat utan packning och i moderata vågor.

  Man sitter skönt i Coopern och den är enkel att sätta hop. 20-30min bara. Kan rekommendera den även till dom som inte är trångbodda. Smidigt på resa med bil, att bara kunna låsa in den i bagaget är ju väldigt praktiskt..
  En 23kg:s väska som rekommenderas!

  Svara
 5. Jag instämmer verkligen i vad Thomas och Jan har erfarit.
  Jag köpte en Cooper i somras och har varit ute några gånger här på västkusten. Visserligen i bra väder, så någon hårdtest har det inte varit, men det är en skön kajakkänsla i Coopern och min dotter älskar att paddla i den. Mest entusiastisk är jag så klart när jag tänker på vilka möjligheter som öppnar sig eftersom jag reser mycket i mitt jobb i både Sverige och Norge. Om någon vill hyra och testa, kolla på ; http://www.pan.se

  Svara
 6. jag köpte en folbot ”citibot”den minsta de saluför .jag är jäkligt nöjd

  det jag gillar särsilt, är att det blir av att paddla. lite mer impuls paddlingar . det är bara att slänga in den där ”hockybagen” på 10 kg i baksätet och ta en tur efter jobbet när det faller inn.
  den käns väldigt välgjord kvaitetsmässigt,har inget dírekt att klagapå.
  jag åker mycket i åarna här omkring, ock har vart på en heldel sten o rötter, men duken verkar jäkligt stark. har till omed lagt ut kräft burar med den ,den är så pass stabil så det är inga problem lasta mycket grejer ovanpå, framm o bak.(fast en eka hadde nog varit bättre).den är ju inte den snabbaste kajak jag haft men så ärden ju bara 3m.

  hadde med den på bilsemestern till norge i somras. stark sidvind o vågor var inga problem.
  nej jag är hel enkelt mycket nöjd med min nya kompis.

  Svara

Kommentera