Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Roligare (och bättre) med färg

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Att de flesta tycker det är roligare med färg är nog varken nytt eller okänt. Att många är rädda för färg i många fall är också tydligt.

Att vi inreder våra hem sterila, opersonliga och färglösa har varit trendigt ganska länge. Det är ju tråkigt men kanske inte så bra heller. Slå en kik på detta inslaget https://www.tv4.se/klipp/va/20441526/darfor-ska-du-inte-inreda-med-vitt-och-beige-stressar-hjarnan Där pratas det om att vi mår bättre av naturliga färger så som blått, grönt kanske solfärgat gult eller soluppgångs- och solnedgångsfärgat finfärgat orange! Många verkar dessutom tycka det är fint och mysigare med färger i hus & hem men ändå så vågar man inte ha det själv.

De flesta tycker det är kul med färg men få väljer det. Märkligt egentligen att vi är så färgrädda i många fall.

Vid skidåkning är det okej med färg

Vid paddling är det relativt vanligt med färg. En hel del köper kajaker, flytvästar och andra färgglada kläder med mera. Detsamma gäller vid skidåkning, framförallt utförsåkning. Här är det, och har varit länge, vanligt med färggranna kläder, skidor, hjälmar med mera. I fjällen och skärgårdarna kan det även vara bra med färg så man syns.

Vilka fina färger, jag tar en svart.

Vi har flera i bekantskapskretsen som berättar liknande historier. Nån satte upp röda fina underställ i skyltfönstret. En kund kom in och sa ”vilka fina underställ och vilka fina färger”. Sen efter en stund ”Jag tar ett sånt underställ men svart”. Menvafalls, du sa ju?

För egen del har vi nog alltid gillat färg. Sen blev jag lite mer orangifierad när jag köpte min första orange kajak 2005. Jag skyller alltså orangifieringen på kajakbyggaren från Göteborg. Eller kanske tackar för 🙂

Vad kul att se er i färg

Under de här snart tjugo åren som vi drällt omkring i blandade färgglada kläder har vi fått en del reaktioner. En del tycker såklart det är fånigt med färg och att allting blir enklare och renare med ofärger så som svart, vitt, grått, silver eller andra allmänna sorgefärger. Men som skrivits, de flesta gillar färg och blir gladare av det. En gång när vi kom fram i kassan på systemet sa kvinnan i kassan ”vad kul att se lite färg, jag reagerade på era kläder när ni gick förbi utanför” och liknande har hänt flera gånger. Människor vi aldrig träffat innan kommenterar färgade kläder, mönstrade mössor osv. kul!

Färga mer helt enkelt! Både inne och ute, på väggar, kläder, bilar osv. Vettigast är kanske att ha färg på det man ser mest; vardagskläder, väggar, möbler osv. Att ha en bil i färg som man själv knappt ser eller en färgad skidjacka som bara används ett par dagar om året blir kanske att börja färga i fel ände 🙂

Lämna ett svar