Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Rödbetsburgare

Foto av författare

By Pia Sjöstedt

Färggranna vegetariska burgare, enkla, billiga och kul med lite annat än det vanliga 🙂

6 burgare

  • 400 g rödbeta [ca 3 st]
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 dl havregryn
  • 0,5 dl majsstärkelse
  • 400 g kidneybönor
  • 2 tsk malen spiskummin
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja

Vitlökssås

  • 2 dl Yoghurt
  • 0,5 dl majonnäs
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 1 msk persilja, finhackad
  • 2 tsk sirap
  • salt & svartpeppar

Rör ihop alla ingredienserna till vitlökssåsen och låt stå.

Skala och riv rödbetorna och krama ur så mycket vätska som möjligt. Kan kännas torrt men så ska det vara. Riv vitlöken och ha i havregryn och majsstärkelsen.

Skölj bönorna och mosa med gaffel eller liknande, låt det vara lite bitar kvar för tuggmotståndet. Rör ner i rödbetsgojjan. Krydda med spiskummin, salt och peppar.

Forma 6 burgare och platta till dom så de mäter ungefär 1 cm i tjocklek. Rosta hamburgerbröden. Plocka upp bröden när de är klara, lägg i burgarna i pannan och stek i olivolja på medelvärme tills de fått lite färg.

Undertiden kladda på vitlökssåsen på bröden, lite lök och något grönt och gärna tomat och gurka i. Avsluta med rostad lök, ger lite crunch.

Sist på med burgaren och kläm ihop.

Smaklig spis!

Lämna ett svar