Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Rockpool Isel ny kajak från glitterkajakfabriken!!

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Rockpool Isel

Rockpool, som kanske mest gjort sig kända för sina glittriga kajaker och för sin medverkan i TITS-filmerna kommer med en helt ny modell.
Rockpool Isel är en kajak med lägre volym jämfört med Bach och med en lite annorlunda skrovform. Tanken med Isel är att den ska passa i första hand lite mindre paddlare. Isel är något kortare än Bach/Alaw Bach men har samma längd i vattenlinjen.

En glad överraskning är att Isel blivit mycket uppskattad även av ”stora” paddlare som vill ha den precisa känsla och kontroll för paddling i utmanande förhållanden, som man får i en kajak med riktigt nära passform.

Förutom Isel så pysslar Rockpool vidare och Menai kommer i en ny version; Menai GT, här har man täljt bort lite av de skarpa slagen och fyllt igen rännorna i skrovet. Resultatet ska vara en snabbare kajak och rykten säger att skrovformen påminner lite om Clapotis… GT får även rund lucka fram istället för oval och så skall kompassknölen ha försvunnit.

En annan nyhet är att att alla Rockpools modeller nu kan fås med fyra olika sitsmodeller! Detta är ju kanonbra, vi hade ju lite svårt att sitta bra i vår Alaw Bach. Just på denna fronten finns det nog mycket att utveckla för väldigt många kajaktillverkare!! Alla ser inte likadana ut i sittfläsket!

Isel har reglerbar skädda och går att med nytt vajersystem som sägs minska risken med vajerproblem.

Vidare så kan man nu beställa lättviktsvarianter där Isel ska kunna komma ner i cirka 15 kilo och Menai i cirka 20 kilo, diolen och epoxi hjälper till!

Mer info:  www.rockpoolkayaks.com. I mitten av april ska det finnas kajaker i sverige för provpaddling. Rockpool säljs av Escape Kajakcenter, Upplevelsebolaget och Horisont Kajak.

Lämna ett svar