Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Rävholmsträffen 2005

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Jag & Pia körde till Escape i Önnered och tjatade lite, Magnus H från Hbg var redan där, tillsammans körde vi till Fiskebäck och sjösatte, när vi packade i regnet dök Inge och Tord upp. Vi paddlade mot Rävholmen; regnet strilade ner första biten men lättade ganska snart, vi tog utsidan av Styrsö, det blev en kanontur iochmed att himlen sprack upp alltmer. Väl framme konstaterade vi att vi var först; 3 skåningar först på plats!!

Efterhand kom det några till och totalt var vi nog ett 15-tal första natten. Det blev låångfrukost på lördagen, mitt i frukosten dök Sven Abrahamsson upp, han hade paddlat ut i en Reval Extreme, det gick nog ”lite” snabbare än när vi tog oss ut 😉

Fräck kajak verkar det vara i alla fall, inget för mig, men alltid kul att se nya skapelser. Efterhand dök det upp mer och mer folk, framåt lunchtid var vi några som gav oss ut på ett roll, lek och plaskpass (Lars & Thomas från Kungsbacka hade varit ute lääänge, de och en kajakkonstruktör från götet som bygger oranga kajaker verkar outröttliga).

Efter att ha tröttat ut oss ordentligt gick vi iland för lunch, tjöt, allmänt njutande i solen osv… Framåt em var det dags för vedhämtning, ett 15-tal paddlare gav sig iväg mot Lökholmen, på väg dit hittade vi lite roliga prång med skummande sjö, inte bra att klättra i berg med kajaken!
Dessutom påpekade Johan att repor tvärs kajaken inte är bra; de bromsar nämligen… Gott om ved hittade vi och väl tillbaka hade det kommit ännu mer folk.

Middag, brasa, mycket tjöt, toppbestigning och fyrskådning nångång mitt i natten,och framåt halvtresnåret traskade jag mot tältet, då hade gruppen runt elden tunnats ut, kvar var en handfull tappra, jag har ingen aning om när de sista lyckades slita sig från elden.

På söndagen tog vi det lugnt. Jag och Pia hade först tänkt köra direkt mot ostkusten för att paddla där en vecka, men så kände vi att vi nog behövde ta en sväng hemom först så det blev planen och sen dra tidigt på måndag morgon norrut. Vi tog det lugnt och snart var det inte så många kvar på Rävholmen, och när vi precis skulle paddla iväg så kom vi på att vi lika gärna kunde ta lunch där. Jag hann med att prova en kort runda med en lite gullig vingpaddel på förmiddagen; till att börja med kändes det väldigt konstigt, men det gick bättre efter en stund… får nog ge det en chans.

Så småningom kom vi iväg, vädret var lugnt och stilla, och solen tittade fram efterhand, när vi paddlade över mot Långholmen blev jag plötsligt ordentligt illamående… Gick iland på Långholmen och det kändes inte alls bra, efter en halvtimme iland och ett dopp och mycket vatten och några salta nötter, kändes det bättre, men väl i kajaken kändes det rätt kass igen. Jaja, vi fortsatte i alla fall i makligt tempo och kom till sist fram till Fiskebäckskil. Resan hem till Skåne gick bra, men jag var inte riktigt i form.

Rävholmsträffen var även den supertrevlig med bra uppslutning. Dock var det väldigt snålt med paddlare från Näsets PaddlarKlubb (de som en gång tog initiativ till träffen)…. Märkligt.

Vi avvaktade måndagen hemma, men jag kände mig helt ok. Skumt, det enda vi kan komma på är vätskebrist för så här i efterhand kan jag komma på mig själv med att ha druckit för litet i helgen och det var ju soligt och varmt mest hela tiden.

Lämna ett svar