Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Rävholmen i Göteborgs södra skärgård

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Rävholmen, eller Stora Rävholmen som den egentligen heter är en skapligt stor ö som ligger längst västerut i Göteborgs södra skärgård. Precis söder om Styrsö. Rävholmen har en stor vik som går in från väster och som avslutas med en fin sandstrand. Precis vid stranden är det fina tältplatser för en hög med tält och lä från nordliga och till viss del sydliga vindar. En liten bit längre upp är det en stor äng där det är plats till massor av tält och delvis vindskyddat.

Blåser det mycket från väster blir det fina vågor och mycket bus i viken. Tycker man det är läskigt att runda på utsidan när det blåser går det fint att gå iland antingen på norrsidan eller sydsidan så slipper man vågorna från väster.

Rejält med plats till många
Rejält med plats till många

Första helgen i september arrangeras Rävholmsträffen som är en öppen träff för paddlare. Rävholmsträffen har gått av stapeln i över 20år när detta skrivs. Har för mig det var 20-årsjubileum 2017. Trevligt ställe och trevlig träff utan måste. Bara att sticka dit och ha det så kul och gött som man förtjänar.

När man är på Rävholmen ingår ofta toppbestigning. Ön är ganska hög (med sydsvenska mått mätt) så man har en riktigt schyst vy. En kvälls eller nattur till toppen är fantastiskt där man både ser in över den upplysta staden men framförallt ser Vingas svepande i väster och Tistlarnas blinkande i söder. 

Rävholmen är gammal militärö så det finns lite gamla värn och andra hemligheter på ön. Rävholmen ingår i Göteborgs skärgårdsskjutfält så det kan förekomma lite pangpang där då och då.

Första gången vi var på Rävholmen var Rävholmsträffen 1999, www.kajak.nu/1999-kajaktraffar

Ibland blir det vågigt utanför Rävholmen och/eller inne i viken
Ibland blir det vågigt utanför Rävholmen och/eller inne i viken
Mulen vy uppifrån Rävholmen. Regnat en del så finns även en tillfällig insjö på ön
Mulen vy uppifrån Rävholmen. Regnat en del så finns även en tillfällig insjö på ön

Lämna ett svar