Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Raslången & Immeln

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Jag skickade ut ett mail på kajaktur för att se om nån var sugen att hänga med, men troligtvis hade de flesta redan köpt TV-guiden och chipspåsarna inför helgens soffsittning 😉 Körde hemifrån i regn och rusk men väl framme vid Bökestads sågmölla i södra Raslången sken solen och det var gött på fredagens förmiddag.
Paddlade norrut och sen österut, bort till Alltidhult, en sväng upp i Blankaviken och sen upp i Raslångens norra del, lunchade vid den lilla miniforsen som kommer från Gillesjön/Filkesjön. Strålande solsken så ett dopp efter lunchen satt fint. Tillbaka söderut mot bilen i solsken och med kanonfina höstfärger längs med kanterna
Lastade kajaken och körde till Breanäs på Immelns västra sida, paddlade ut och upp till Lissudden och sen bort mot Högön. Det fina vindskyddet på Lissudden, eldstaden och dasset var rivna och en skylt meddelade att lägerplatsen var nerlagd. Lite synd för den var mycket mysig, nu kan man ju förvisso tälta där ändå, men det var mysigt och sitta i vindskyddet framför brasan.

Paddlade sen tillbaka till Breanäs där Mats C från hbg hade anlänt, vi intog vindskyddet i Breanäs för natten.
På natten kröp temperaturen ned mot nollan och Christian som kom farande från hbg på morgonen, hade fått skrapa rutorna. En kanonfin morgon med klarblå himmel. Vi paddlade söderut ner till samhället Immeln och intog lunch på badplatsen där.

Vid en brygga låg båten MS Immeln, ser hyfsat fallfärdig ut, inget som direkt lockar att åka på rundtur med 😉
Vi paddlade norrut denna gången på östra sidan i svag motvind, var i land på en av Bosöarna och sträckte på benen. Kollade även idag läget på Lissudden, men det blåste rätt in där så det var inte så lockande (det rivna vindskyddet hade suttit fint), fortsatte bort till Brotorpet och intog den platsen för natten.
En brasa tändes och lagom till Christian fått upp tältet och brasan var igång kom det lite regn, men det gjorde ju inget.

Kvällen avnjöts i vindskyddet och framåt nattkröken kröp vi ner i säckarna. På morgonen var det strålande solsken, klart och temperaturen låg runt nollan.

Jag hittade några ägg i min packning, Mats lite bacon och Christian plockade lite svamp så det blev en fin ägg+bacon+svamp-frukost innan vi paddlade iväg.

Vi paddlade i stort sett raka vägen in till Breanäs för vidare färd hemåt. En fin tur med mycket fina höstfärger. Immeln och Raslången bjuder på fina paddelvatten

Lämna ett svar