Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Raja Ampat – det bästa tropiska paddelparadiset?

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Tuuli och sockertoppskarstöarna i Wayag Islands (norra Raja Ampat)
Tuuli och sockertoppskarstöarna i Wayag Islands (norra Raja Ampat)

Raja Ampat med kajak. På Vildmarksmässan 11-13 mars kommer Nicklas Millegård och Tuuli Meriläinen hålla bildvisning/föredrag med titeln Magiska Raja Ampat – det bästa tropiska paddelparadiset?

Jag har träffat Nicklas ett par gånger på tidigare Vildmarksmässor och snackat paddling, kanske mest om Helgelandskusten men även om hans turer till betydligt varmare paddeldestinationer. Nicklas och Tuuli har drabbats av polarbacillen och paddlat på Grönland, Island, Helgelandskusten med mera och även den tropiska bacillen som tagit dem till Maldiverna, Belize, Burma-Thailand, Filippinerna och så Raja Ampat då. Många av destinationerna är ställen som inte ”alla” andra åker till.

Vi har länge sökt efter det bästa tropiska paddlingsparadiset genom flera expeditioner med Feathercraft-kajaker. Nu har vi funnit det, magiska Raja Ampats skärgård i västra Papua. Här finns labyrinter av höga karstöar, gömda laguner, orörd regnskog, artrika korallrev, vänlig befolkning och så mycket mer att upptäcka.

Att området är så bra är pga det ligger på ekvatorn (lugnt väder), den största biologiska mångfalden av alla tropiska hav då oceanerna möts där, fin skärgård av karstöar men det finns oxå lite fjordlandskap.

Jag blev allt lite Vildmarksmässesugen nu 🙂 Förutom stillbilder blir det lite flygfilm tagen med drönare.

Föredragen hålls i samarbete med Avanza Kayak som dessutom firar 30-årsjubileum i år. Avanza Kayak säljer hopfällbara och uppblåsbara kajaker. Bengt Rodin håller också föredrag och delar med sig av sina erfarenheter utifrån de hundratal genomförda turer och expeditioner med egen hoppfällbar kajak som han har genomfört under 35 års tid. 

Drönarbild från Misool
Drönarbild från Misool
Nicklas i vällastad kajak med bland annat 50 liter dricksvatten och rejäl box för drönaren
Nicklas i vällastad kajak med bland annat 50 liter dricksvatten och rejäl box för drönaren
Tuuli och nyfikna barn i en liten by Salio i norra delen
Tuuli och nyfikna barn i en liten by Salio i norra delen

På tal om Raja Ambat så är CackleTv där och paddlar just nu, slå en kik på deras Facebooksida.

Lämna ett svar