Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Fyren och piren i Råå hamn

Fotonörd
Fotonörd

Tog en runda förbi Råå hamn efter jobbet. Mysigt att spatsera runt och leka lite fotonörd. Länge sen jag plåtade mörkerbilder till nån reda, kanske ska börja lite mer med det. Det är ju kuligt.

Men nu börjar batterierna till systemkameran verkligen sjunga på sista versen. Men det är ändå rätt bra tycker jag, kameran är nog fyra år gammal och jag har använt den hyfsat flitigt och haft tre batterier som jag kört paralellt.

Råå hamn sedd från gångbron över Råån

Och tycker ni sajten varit långsam idag så stämmer det. Vi gick i taket trafikmässigt och jag upptäckte det inte (tack Patric), men sen några minuter ska det vara uppgraderat till det dubbla och fungera som det ska.

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

2 svar på ”Råå hamn”

  1. vill inte kludda för mycket i photoshop och är lite lat, men uppskattningsvis en halvminut till en minut per bild tar det nog.

    Så här nånting: Öppning i photoshop, 2 sekunder. Beskärning och upprätning, 5 sekunder. Bildstorlek, 5 sek. Smart skärpa eller oskarp mask, 5 sek. Skugga/Högdagar och eller Kurvor, 10 sek. Mättnad, 5 sek. Spara som jpeg, 3 sekunder. Kan variera lite såklart beroende på hur bilden ser ut. Men rent tekniskt blir ju bilderna rätt okej från de flesta moderna kameror (läs senaste 5-6 åren) av hyfsat kvalisort.
    Jag fotograferar som regel i jpeg, räcker långt för mina behov och är lite smidigare än att kludda med råformat tycker jag.

    Svara

Lämna ett svar