Qiozk – digitala tidningar istället för pappersdito

Tre sidor ur tre olika tidningar
Tre sidor ur tre olika tidningar

Laddade ner appen Qiozk till iPhonen för ett tag sen. Qiozk är en applikation för att köpa och läsa digitala tidningar. Nu finns det inte supermånga tidningar ännu, men ett gäng. Och fler kommer. Härom meddelade t.ex. Camino & NyTeknik att de kommer i Qiozk.

Nu är iPhonen i minsta laget för att läsa tidningar på, men på iPaden funkar det finfint iochmed den större skärmen. Ska bli intressant att se var priserna hamnar på sikt. Av de månadstidningar som ligger i Qiozk verkar det variera från 40-70 spänn för ett nummer. 15-20 kronor tycker jag kan kännas rimligt. Ska ju i alla fall ligga klart lägre än en tryckt tidning då man här slipper både tryck och distributionen och dessutom slipper trycka överupplaga som går till pappersåtervinningen.

Roligt att det händer lite skoj. Nu får vi bara hoppas även mindre tidnings- och bokförlag hoppar på. Kanske kan gå att bli av med det mesta i pappersväg inom ett par år ändå. Ska vi bestämma ett datum för ett stort bokbål? 😉

Och jo, jag vet att många gillar “känslan” i en bok eller tidning, men det är ju “bara” en del av vi gamlingar (trettioplus eller nåt) som tycker så… Kommer nog rätta till sig efterhand.

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera