Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Toalettprylar

– när man verkligen behöver 😉

Är inte alltid man hittar såna här lyxtoaletter
Är inte alltid man hittar såna här lyxtoaletter

Det som nästan ingen pratar om men som alla gör är ju att gå på toaletten för att kissa och bajsa. Och hur man beter sig ute i naturen är kanske självklart för de flesta, men långtifrån för alla, verkar det som. Man ser det mer och mer, när man är på typiska tält- och campingställen, att folk verkar tro att pappret av nån anledning ska försvinna när man lagt det på marken. Visst det förmultnar, men det tar ju tid. Och att hitta papper överallt är inte särskilt fräscht! Inte heller att man lämnar en bajs-och pappershög under 1st sten! Nä, gräv ordentligt innan du sätter dig. Ha alltid med en spade och papper. Finns det ingenstans att gräva? Kanske finns det en massa sten som du kan plocka undan, och som du sen kan lägga tillbaka över högen. Och det räcker inte med en (1) sten! Det ska inte märkas att du varit där! Och det ska inte finnas nån risk för att man sätter foten i en dylik hög…

Ha gärna pappret i plastpåse så det inte blir vattenskadat, det tappar ju lite av sin funktion om det redan är blött… ;-)Det finns faktiskt speciella toapappershållare förpackade i en vattentät, rullförsluten, upphängningsbar…. påse. Du kan även göra en egen, kolla hos Anders Jonsson.Det finns lite olika typer av spadar som man kan använda (troligtvis finns det lika många varianter på toalettspadar som det finns paddlare). Vi har en liten ihopfällbar toaspade, i storlek med en trädgårdspade, ca 20cm lång. Det finns även ihopfällbara större spadar som man kan trycka på med foten och verkligen få till en djup och rejäl grop. Den är egentligen den bästa, men tar oxå större plats. Med stor spade går det snabbt att gräva hålet, med en mindre får man ha lite bättre framförhållning.

En enkel variant med liten hopfällbar spade
En enkel variant med liten hopfällbar spade

Toapappret har vi i en vanlig 1-literspåse och sen både pappret och spaden i en liten enkel nylonpåse. Tätare än så behöver det sällan vara, om man inte ska bada med toagrejerna.

Om du vill läsa mer om det här ämnet så kan jag rekommendera två amerikanska böcker; How to shit in the woods, och up shit creek.Den första är en mer praktisk handbok, fast ur en forspaddlingsguides syn. Hur man bör ta hand om många människors avfall, både fekalier och hushåll. Längs en flod finns det ju inte så många olika möjligheter att campa, så det blir att man måste ta med sig allt tillbaka till centrat.Up shit creek, handlar om när det går åt skogen med hanteringen eller andra pinsamma historier, graderade i en skala 1-6 i toarullar. Himla kul bok! Men man ska nog ta innehållet med en rejäl nypa salt; de är skrivna för amerikaner…;-)

För "storskitaren": stooor spade som gör stora hål kvickt! Helt vattentät toapappershållare från Ortlieb gör att man kan sitta ute timmavis i ösregn utan att riskera blött toapapper.
För ”storskitaren”: stooor spade som gör stora hål kvickt! Helt vattentät toapappershållare från Ortlieb gör att man kan sitta ute timmavis i ösregn utan att riskera blött toapapper.

Köp Hälsa & hygienartiklar hos Outnorth

Pia (06-05-14)

Enkel tunn toapåse med gopskjutbar spade, tändare och en rulle toapapper.

Lämna ett svar