Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

The North Face VE-25

Nyårsafton i blekinge 2005/2006
Nyårsafton i blekinge 2005/2006

2004-2009 – Det tystaste tältet vi haft, det mest stabila och det största och tyngsta oxå. Det kan blåsa mycket men VE-25 står snällt och lydigt alldeles tyst och stilla.

Yttertältet går inte ändå ner till marken vilket gör tältet väldigt välventilerat. Detta gör det kanske inte så lämpligt när det toksnöar och blåser, men i de kombinationerna ligger vi ändå oftast under täcket hemma.

Detta tält är av amerikansk typ, alltså utan kopplade inner- och yttertält och man sätter upp innertältet först. Jag vet att många tycker det är helkass, att det är oanvändbart när det regnar, blåser osv… Men så är det ju inte riktigt. Visst, spöregnar det ska man kanske inte ta fikapaus mellan man sätter upp innertältet och lägger på ytterduken, men annars går det riktigt bra. Vi har använt vårt VE-25 i hyfsad vind och en del regn och även i kombinationer av detta och det har fungerat alldeles utmärkt. Visst kan innertältet bli lite fuktigt men det torkar snabbt när man väl är plats inne i tältet.

VE25 på Tomma, Helgelandskusten, Norge
Inuti VE-25 från North Face är det gott om plats

Rymligt

Efter ett par år tyckte vi dock att blev lite svårare att få i bågarna, det krävs en hel del våld för att få i dem och det är inte så kul när man kommer iland lite trött och kanske lite frusen om händerna. Funderade på om vi skulle låta sy om fästena så att det går att efterspänna dem så man slipper ha full sträckning när tältet slås upp. Men vi sålde det istället. Testade ett MSR Asgard, men det föll inte riktigt i smaken.

VE25 tar en del plats och väger en hel del, men det är oerhört rymligt och skönt att ha när vädret är lite sämre och det blir mycket tälttid och/eller om man är fler som vill samlas inomhus..

Som ersättare blev det till slut ett Hilleberg Saivo och senare ett Hilleberg Tarra.

Kolla efter The North Face hos Amazon

Två VE25 på Rødøya i Norge
Två VE25 på Rødøya i Norge

Lämna ett svar