Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

MSR Asgard

MSR Asgard
MSR Asgard

Vi letar ju, som vanligt, efter det optimala tältet. Just nu har fokus varit på en ersättare till vårt VE25 från The North Face. Blev knappa tiotalet nätter i ett lånat MSR Asgard under maj månad. Det vi vill åt är alltså ett rymligt 2-3-mans tält. Och rymligheten vill vi ha för att det är skönt när det är lite sämre väder och/eller om man vill samlas några för lite tjat och umgänge. Vi vill även ha två ingångar och två absider. Absiderna ska vara rymliga nog så det är plats för lite prylar och matlagning utan att man ska behöva vara rädd för att tältet brinner upp. Helst ska det vara hyfsad höjd i innertältet oxå så att det går att sitta upprätt inte bara just i mitten

Asgard är ju helt rätt i färgen, snyggt orange!! 😉

Lite annorlunda stånglösning med en extra båge som ligger parallellt (nästan) med marken runt hela tältet. Den extra bågen ger rejäl rymd inuti och ger ett litet ”tak” eller i alla fall utsprång över ingångarna.

MSR Asgard utan yttertält
MSR Asgard utan yttertält

Rymden inuti är suverän med ett grymt utspänt innertält. Absiderna är inte jättestora, men funkar till lite prylar och matlagning. Öppningen i yttertältet är i mitten där det tältet är som längst och absiden som lägst. Man får sträcka sig låångt ut för att få tag på blixtlåset och är det då kondens på yttertältets insida är man blöt upp till axeln (minst). Lite synd, skulle varit en dragkedja på sidan också.

Asgard är lätt att sätta upp, eller det mesta i alla fall…sista kroken som ska spännas i den liggande bågen skulle behöva en lösning för efterspänning, där kan det vara riktigt kämpigt.

Vi hade i stort sett bara finväder under de nätter vi använde tältet så hur pass stabilt det är i vind kan vi inte uttala oss om, men det kändes som om det skulle klara vindarna rätt så bra. Dock så är det ganska litet mellanrum mellan inner- och yttertältet så där är nog risk för att det kommer att ligga emot rätt så mycket.

Ett frågetecken är ventilationen. I nederkant är det inga konstigheter eftersom yttertältet inte går ner ända ner till marken, men i toppen finns ingen ventilation vilket vi tror kan behövas.

Nu blir det inget Asgard för vår del, vi tycker inte riktigt det håller för det vi vill åt.

Mer om Asgard finns här hos MSR. I Sverige är det Outside Granitbiten som plockar in och distribuerar.

Asgard på Valö i maj 2009
Asgard på Valö i maj 2009

Lämna ett svar