Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Hilleberg Saitaris

Hilleberg Saitaris vid sundet väster om Ö Bokö
Hilleberg Saitaris på Östra Bokö i Blekinge

När Hilleberg Saitaris kom nytt 2011 provade vi det litegrann. Några nätter på finfina öar i Blekinges skärgård och nåra nätter i de djupa nordvästskånska skogarna hemmavid fick vi ihop.

Bland de första intrycken som direkt fastnade är skitstort och imponerande! Men visst det är inte så stort jämfört med Atlas.

Tanken tycker jag är riktigt riktigt bra; ett geodetiskt kupoltält (typ Saivo & Tarra) med en normal absid och en riktigt rejäl absid. Den stora absiden ser ut som en GT-absid från ett av tunneltälten. Kupoldelen är lik nya Saivo (fast större) med fyra lika långa korsade stänger och med kanaler istället för krokar. Krokar hade inte funkat att nå till på ett så stort tält. Kupoldelen reser man genom att först sätta i de två stängerna som går från hörn till hörn och korsar i toppen och sen reses tältet och de andra två kupolstängerna stoppas i och så tar man absidstången sist.
Både den lilla och stora absiden har rejäl ventilationsstrutar och så finns det ventilation uppe på kupoltoppen under extra takflärp som på övriga kupoltält (Saivo, Staika, Allak, Soulo m.m.).

Vi använde Hilleberg Saitaris  som ett tvåmanstält och det kom väl inte som någon direkt överraskning att det då var väldigt gott om plats. Även för tre är det riktigt gott om plats och vid fyra lär det fungera bra men då blir det såklart lite joxigare, kanske inte så mycket för att det blir lite liggplats utan det är mer vid i och urgång men det gäller de flesta tält när man börjar bli ett par stycken. Det är 125cm i takhöjd i innertältet och de fyra bågarna spänner ut sidorna ordentligt vilket ger rejäl rymd med i stort sett helt vertikala väggar på innertältets kort och långsidor

Den mindre absiden är rejäl och rymmer skapligt med utrustning medan den stora verkligen är jättestor och har plats till både mycket prylar, matlagning och mys. Tar man ner innertältet får man ett partytält som heter duga.

Imponerande tält, jämfört med Saivo och Tarra låter det lite mer och det kan vara liite svårare att få full spänst på GT-absiden.

Köp Saitaris hos Outnorth.

Hilleberg Saitaris hos Prisjakt
Saitaris på Ljungskär i Blekinge
Saitaris på Ljungskär i Blekinge
Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera