Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Golite Shangri-La / Hex 3

Golite Hex 3 - Shangri-La
Golite Hex 3 – Shangri-La

Våren 2004 köpte vi ett Golite Hex 3 på Fair Enough i Bodafors. Tanken var ett toklätt och flexibelt tält. Hex 3 heter numera Shangri-La 3 men är i övrigt samma.

Det är en liten kåta/tipi och 3:an antyder att det får plats tre personer. Det tycker jag är i mest optimistiska laget, om inte den tredje personen är pytteliten och/eller tycker det är jättekul att ligga snurrad runt mittstången.
Vi skaffade en komplett variant med både inner- och yttertält, men de går att använda separat. Det går även att hänga upp kåtan om man rör sig i skogsmiljö eller andra ställen där det finns upphängningsmöjligheter, då kan man lämna mittstången hemma och spara lite vikt.

Vi tyckte kåtan funkade bra, men vi använde den inte så mycket. Dock upplevde vi den som ganska vindkänslig, men det kan också bero på att väven är supertunn och prasslar och låter en hel del.

Komplett väger en Hex 3 2400 gram, enbart yttertält och mittpinne klarar sig på cirka 1300 gram. Så egentligen är den varken fjäderlätt eller ultralätt, men bra mycket lättare än många andra tält i alla fall.

Ångrar lite att vi sålde den nu, färgen var ju perfekt. Kanske ska göra ett försök att köpa tillbaka den?

www.golite.com

Köp tält och kåtor hos Outnorth eller Outdoorexperten.

Golite Hex 3
Golite Hex 3

1 svar på ”Golite Shangri-La / Hex 3”

  1. Jodå Erik. Det finns ett Hex 3 till salu i rätt färg.

    Jag tyckte det var ett kul tält. Men det har mest varit en hyllvärmare sedan jag köpte det. Så vill du lufta det lite oftare vet du vart du ska höra av dig. 😉

    Svara

Lämna ett svar