Kudde

Kudde – när huvudet själv får välja…

KuddeJag sover inte gärna utan kudde. Visst, det är lyxigt, och kanske lite onödigt, men skönt är det. Det är man ju värd! 😉 Kudden kan se ut på många olika sett. Man kan ta med sin egen hemmakudde om man vill, den tar rätt mycket plats dock. Jag har en kompis som brukar ta med sig sin lilla dotters kudde, den är ganska lagom i storlek.

Det finns även så kallade vildmarkskuddar eller friluftskuddar att köpa. Vi testade Haglöfs, den var helt ok, men det var inte särkilt mycket att lägga huvudet på, och blev ganska knölig efter ett tag. Det kan man säkert fixa på nått vis, men vi bytte till……örngott.

Örngottet tar knappt nån plats alls, och man fyller den med lite kläder så får man precis den höjd och hårdhet man vill ha. Jag brukade trycka in min tjocka tröja och numera min goa dunjacka. Ojojoj, vilken gosig kudde! Inte konstigt att man somnar kl 20 på kvällen 😉 Dessutom är det ju inte några konstigheter att tvätta ett örngott. Oftast har jag mig ett litet örngott som är ungefär hälften så stort som ett “normalt”. Räcker perfekt till dunjackan.

Det finns även uppblåsbara kuddar, självuppblåsbara kuddar och små med dun eller MTI-fyllning. Vi har använt Ajungilaks upplåsbara kudde en del, och visst, den är rätt så skön, men örngottet vinner nog ändå…

Pia

Köp kuddar och reselakan hos Outnorth