Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

VKV Kåre – från Vituddens Kanotvarv i Västervik

Vitudden VKV Kåre

Vi köpte oss en begagnad VKV Kåre sommaren 2006. Kåre är en snäll och väldigt trygg motionskajak. Perfekt för nybörjare. Den är 492cm lång och 58cm bred. Vår modell är från 1976 (fick vi reda på efter kontakt med VKV, de hade full koll).

Kåre har enkel träsits som är justerbar i längsled. Styrningen sker med pinnstyrning som är enkel att justera och känns bra.

Kåre har inga skott och luckor fram eller bak, men däremot flyttankar i sidorna så att den flyter även vattenfylld.

Vi använder vår Kåre mestadels i vår närmaste sjö, Västersjön för lite motionsrundor. Men tyvärr blir det (ocskå) alltför sällan.

Numera tillverkas Kåre igen. Nu i klassiskt vitt VKV-utseende med blå rand. Troligtvis lite tyngre än de gamla modellerna, den nya har stor (någorlunda i alla fall) lucka back och liten skruvlucka fram.

www.vitudden.com

Pia i Kåre på Västersjön. Go augustikväll
Pia i Kåre på Västersjön. Go augustikväll

3 svar på ”VKV Kåre – från Vituddens Kanotvarv i Västervik”

 1. Hej

  Får man fråga om ni använder Kåren för längre turer på havet? På jakt efter vår första kajak (jag o sambon) och den nya som har skott och luckor verkar ju väldigt trevlig, lättpaddlad men något liten. Packmässigt tror jag inte det är några problem men stabilitetsmässigt kanske?

  En VKV Lisa känns lite väl stor och stabil men det kanske bara är najs?

  Hade!

  Svara
  • Hej!
   Vi har bara använt Kåren för korta dagsturer. Föregående ägare körde den visst på lite övernattningsturer också. Fungerar säkerligen bra, beror ju på typ av paddelvatten också och vad paddlaren är van vid. Kan vara gott med mycket plats, men nackdelen med stora rymliga kajaker är att man oftast fyller dem med bra-att-ha-grejer och så blir kajaken toktung och paddlandet lite segare och tråkigare men kanske på-land-livet godare 🙂

   Svara
 2. Tack för svar! Låter väl bra, säkert en bra kajak o börja med. Fördelar man det göttiga på ett par kajaker får man nog plats med tillräckligt iaf 🙂

  Svara

Lämna ett svar