Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Clapotis 2.0 i kolfiber

Blått, blått, vitt och orange
Blått, blått, vitt och orange


Inte för att den första är helt utsliten, men det är ju inte varje dag man får chansen att få tag på såna här kajaker. Johan L har jobbat med lite koolare material denna gång; kolfiber mest. I övrigt är den lik version 1.0 fast lite bättre färg med lite mörkare orange däck. Sen lite mer svart iochmed kolfiber så den är helsvart invändigt och så svarta kolfiberluckor.

Lite ovant med svarta luckor men det ska nog gå att vänja sig
Lite ovant med svarta luckor men det ska nog gå att vänja sig
kolfiber
kolfiber

Vikten hamnade på 16,7 kilo totalt och det är ju rätt stor skillnad mot de 22 som den gamla vägde (kanske 23 nu med lite lagningar).

Än så länge bara provad lite kort, men visst känns det, både på land och på vattnet, att den är bra mycket lättare. Vi får hoppas att jag blir lika nöjd med den som den gamla, finns en hel del som talar för det.

Men vad ska jag nu tjata på Johan om 😉 Surfkajak kanske?

Stor sittbrunnsöppning, svart insida, nya vingar, smart trasförvaring, skottvägg bakåt. Och så blev det ju en fin gubbe i sitsen på denna bilden
Stor sittbrunnsöppning, svart insida, nya vingar, smart trasförvaring, skottvägg bakåt. Och så blev det ju en fin gubbe i sitsen på denna bilden
Samma mått som tidigare
Samma mått som tidigare
Gott om däcksbeslag, däckslinor, coord och grejor ;-)
Gott om däcksbeslag, däckslinor, coord och grejor 😉

Fotstödet är fortfarande ett rejält mittmonterat stöd och toklätt att reglera, men utan inbyggd pump. Fast det är samma skena så det är bara att stoppa i fotpumpsstödet och fixa ett hål vid behov. Sittbrunnen är väldigt lik, men vingarna aningen ändrade så det är lättare/bekvämare att byta från att ha benen i mitten till sidan och sitta bekvämare om man behöver sitta groda länge.

Under däck, fotstöd och förvaringsnät
Under däck, fotstöd och förvaringsnät

12 svar på ”Clapotis 2.0 i kolfiber”

 1. Nice!
  Det ända jag är lite fundersam på är om den inte ligger på gränsen till lite för lätt nästan..? Ser man på kommersiella byggen, både tävling och vanliga havskajaker, så brukar man ha tillgång till vakum och distansmaterial för att komma ner i samma klass. Och blanda i kevlar i väven för att inte få det för sprött.
  Men den är nog riktigt kul att paddla, vilket är viktigast! Ni har ju en del andra kajaker att ta till om det nödvändigtvis ska in och stökas bland stenarna..

  Svara
 2. Nej misstänker också att Johan har rätt bra koll på vad han gör. Hade nog trivts med den vikten själv, men jag paddlar å andra sidan in inne bland (eller på..) stenarna lika ofta som ni gör..

  Svara
 3. Vill ha!Tänk om man hade plats för ännu en kajak;-)
  Nätet såg inte dumt ut heller, hur skaffar man enklast ett sånt?

  Svara
  • Du får hyra en egen container Janne 😉
   Näten är kanon. Enklast är nog att köpa färdiga, finns hos många kajakhandlare. Nackdelen med många färdiga är att det är så stora maskor så småsaker trillar ur.
   Men kolla med Johan, han har har koll på de finmaskiga näten.

   Svara
 4. Ok ska kolla med Johan! Vet du hur det är med isen på GKF? Vi var på utsidan GKF i tisdags å då kom vi lite innanför Pålverket å GKF`s bryggor är ju isfria så det kan väl inte vara långt kvar! Eller vad tror du?

  Svara
 5. hörde nåt om att det var en del is i veckan, men inte mer exakt. Räknar med att du israpporterar ordentligt 😉 Börjar kännas akut med Valö- och/eller tälttur snart.

  Svara
 6. Den där sittbrunnsöppningen ser väldigt trevlig ut liksom hela kanoten.

  Hur pass styvt är skrovet? Som en PET-flaska eller som en vanlig glasfiberkajak.

  Svara
 7. Jag tycker den är väldigt trevlig, jag tror jag kommer bli nöjd med denna oxå. Kanske slipar jag bort ett par millimeter av vingarna, men det får vi se när jag paddlat den lite mer.
  Skrovet är mer som vanlig glasfiber än som pet är min bedömning.

  Svara
 8. Är helt i min smak och ser hur fin ut som helst! Kan man göra en beställning?? Drömmen är att äga en Clapotis.

  Svara

Lämna ett svar