Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

VKV Seagull OffShore från VKV

VKV Seagull OffShore på Immeln
VKV Seagull OffShore på Immeln

Våra första egna kajaker var varsin VKV OffShore från Vituddens KanotVarv i Västervik.

I princip alla VKVs kajaker är ganska stora och har rejäl volym, detta gäller Seagull i synnerhet. Vi trivdes bra i våra nya kajaker, de rymde massor och tog oss dit vi skulle. Men utan last och när det började gå lite vågor kändes det inte lika stabilt längre. Och de gick inte att svänga och manövrera så som vi såg andra i kajakkretsar göra.

Så vi blev sugna på nåt annat. Vi paddlade dem drygt två år innan vi bytte.

Ska man vara ute länge eller ha väldigt mycket prylar med sig eller är stor, är dessa kajaker kanon. Stora rejäla luckor gör de lättpackade. Bra roder och styrning har de också. VKV har relativt enkla sitsar men man sitter förvånansvärt bra.

VKV – Vitudden har dock grym kvalitet och finishen är det verkligen hög klass på, där har många andra tillverkare mycket att lära. Dessutom är VKV och Trapper några av få tillverkare som kan stoltsera med närproducerade kajaker! Och det är ju ingen nackdel om man bryr sig om det här med miljön.

www.vitudden.com

Läs mer om kajaker, våra kajaker och tidigare kajaker

9 svar på ”VKV Seagull OffShore från VKV”

 1. Har paddlat VKV Offshore i ca 3 1/2 år nu och är inne på min andra kajak (en FE). Har dessutom sedan 5 år en mer traditionell modell som påminner om point65 (från Estland).
  Blir förvånad när jag ser att du upplever Offshore som rank… Har paddlat min med bara lite fika lastad i vindbyar upp till 15m/s och därmed vågor ute på skärgårdsfjärdar. Den har varit hur stabil som helst.

  Svara
  • Bra att du är nöjd med din kajak 😉
   Nu har jag inte paddlat OffShore nåt vidare mycket de senaste 7-8 åren så jag kanske upplever den annorlunda nu. Men vi är å andra sidan alla olika och upplever också saker olika.

   Svara
 2. Kul att ni gillar VKV har själv 4 st, Elite till Ocean och Anita K2. Rank nej. Själv har jag nu en ny Ocean kolfiber med Easy Enter inte för hjälp för i och ur utan att sätta fast videokamera ger ett ypperlig stabilt flytande filmstativ. Dessutom medverkar rodret till bra panoreringar och stabila färdbilder.

  Svara
 3. Har paddlat Oceanen nu sen jag började med kajakingen är jättenöjd med den. Käns verkligen hemma och som du säger Erik man kan ha mycket med sig. Så att ge sig ut på långturer är det en last och atlantångare, men nu börjar jag tänka på att ha något som skulle vara lite roligare men vill i alla fall behålla oceanen för turpadling med övernattning är min favoritgrej. Men en roligare för dagsturer hade inte varit fel. Så vi får väl se. =0)

  Svara

Lämna ett svar