Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Venture Kayaks Easky 17LV

Skönt med lite frisk luft
Easky 17LV i Skälderviken i februari 2011.

Easky 17LV landade i Knäckebröhult samtidigt som Easky 15LV under hösten 2009. 17 är lite längre, närmare bestämt två fötter längre. Fortfarande en lättmanövrerad kajak i engelsk stil.

Precis som med 15LV känns det som om man får mycket kajak för slantarna om man vill ha en svängig kajak i plast. Liksom på 15LV så hade ett annat skäddareglage inte gjort nåt. Det som är där nu är med enkel snörjustering som är svårt att reglera exakt, dessutom sitter det en bit bakom sittbrunnen och är svårt att nå.

Mer info hos Venture och hos Kajaktiv.

5 svar på ”Venture Kayaks Easky 17LV”

 1. Hej Erik!

  Du har mer eller mindre blivit en levande reklampelare för Kajaktiv vilket är synd tycker jag. Dels för att jag känner dig som en person som alltid hållt den ickekomersiella fanan högt vilket jag har repekterat. Du borde vara oberoende då du säljer reklamplatser till hela branschen. Men du får förmodligen produkterna gratis via Getout eller köper till bra pris. Kajaktiv säljer direkt till konsument men är även distributör vilket ger högt pris för produkterna i förhållande till kvalitet/prestanda eftersom man sätter priset så att två led i Sverige ska ha förtjänst. Easky 17 LV är en halvhabil kajak i mjuk enlagers plast med fel mått för att det ska bli kul.

  Jämför gärnar med Tahes nya Reval Midi i trelagers styvare plast. Med skädda (och roder om man vill). En smalare och längre kajak med lägre däck och generellt bättre form. Flera tusen billigare än Easkyn, nämligen 9 995 kr mot 12 900 kr. Tahe har ingen distributör i Sverige vilket förklarar en del av prisskillnaden. Tahe sätter utveckling i första rummet och har en mycket hög målsättning gällande kvalitet.

  Eftersom du har många läsare så informera gärna om utifall du får eller köper produkter förmånligt så att vi vet om du är subjektiv eller objektiv.

  Hoppas du inte tar denna kommentar negativt utan som en tankeväckare för att din site åter ska bli intressant, även för mig.

  Ha det gott!

  Peter

  Svara
  • Hej Peter,
   Ojdå. Nu tycker jag allt att du är skapligt orättvis och Jo, jag tar kommentaren ganska negativt och hoppas det framgår av svaret. Tycker du låter rätt så gnällig och så känner jag ju inte dig, men det är kanske inte så skoj att bara försöka sälja kajaker istället för att paddla 😉

   Det är väl så att de kajaker som synts mest här på kajak.nu är kajakerna Clapotis och Skim Dex och de är väl knappast starkt förknippade med Kajaktiv? Sen syns klart våra torrdräkter från Kokatat en hel del, men det märket började vi ju använda 2002 eller nåt sånt så det kan ju inte Kajaktiv hjälpa 🙂 Vi gillar Kajaktiv men vi gillar många andra också.

   Jag kan förvisso förstå att du hellre tycker vi ska skriva sida efter sida om kajaker som du säljer. Och det kan mycket väl hamna såna texter här oxå om vi skulle bli övertygade om att det är nåt som vi vill ha i vår flotta.

   Och visst köper vi en och annan pryl till rabatterat pris och ibland riktigt bra pris. Och ibland har vi tom. fått lite rabatt när vi handlat av Kayakevent. Varken Get Out eller Kajaktiv ger bort prylar. Men är nån annan sugen på ett sådant upplägg är det bara att höra av er 😉 Och vi har inga problem att skriva ut det i så fall. Tanken var t.ex. att vi skulle långlånat två kajaker från annan stor tillverkare i år, men det blev inte så, kanske nästa år. Kanske tur att det inte blev i år eftersom vi inte paddlat så mycket.

   Vi har ingen som helst ambition eller möjlighet att vara nåt heltäckande helt oberoende testinstitut, vilket du naturligtvis begriper, utan vi skriver som regel om saker vi ägt och använt ett tag. Och när vi skriver om prylar blir det ju ur vårt perspektiv, hur vi paddlar och med det vi använt testat och provat tidigare i jämförelse. Visst skulle modellen ovan gå att jämföra med en Tahe och troligtvis med 50-talet andra kajaker från diverse blandade tillverkare och vem vet när vi testat lite fler kanske omdömet ovan ändrar sig…

   Jag tycker du och alla andra kan fortsätta surfa in på kajak.nu i lugn och ro även framöver och läsa våra texter som innan, om ni är kajakintresserade och eller intresserade av annat vi skriver om alltså. Annars finns det massa andra sajter.

   Paddla lugnt.
   Mvh Erik

   Svara
 2. Nu har jag ju inga som helst planer på att köpa kajaker från någon av ovan nämnda kajakmärken eller något annat från ovan nämnda kajakförsäljningsföretag.

  Och jag tjänar/sparar inte en enda slant på bloggade…

  Så som hyfsat oberoende men med ett genuint intresse för kommunikation så kan jag inte låta bli att konstatera att all marknadsföring INTE är god marknadsföring.

  Lycka till Peter. Och; keep up the good work Erik.

  Svara
 3. Hej Erik,
  oj vad tiden går. Nej jag är inte alls gnällig och har inget behov av att du ska skriva om kajaker vi säljer, det går utmärkt ändå och vi har inte möjlighet att avvara några ex.
  Jag värnar dock om konsumenten och är emot principen ”De saker jag får gratis recenserar jag på min blogg, annars inte”. Är bloggaren stark opinionsbildare så luras läsaren att tro att denne använder grejerna för att de är bra. Eftersom du har paddlat det mesta av hög klass som finns att tillgå så undrar man såklart när du börjar köpa på dig Easkys i flertal. Denna diskussionen är absolut vettig i denna lilla kajakbransch.
  Jag ber såklart om ursäkt om du tog illa vid dig vilket du inte behöver göra med ditt rena samvete!
  PS vi har sänkt priserna på många av våra varor. Därför har vi slopat den klubbrabatt på 10 % vi haft tidigare och som även du fått del av. DS

  Svara
 4. Hej Peter,
  Bra att du inte är gnällig och kul att det går bra ändå.
  Jag tog mig friheten att redigera din kommentar lite så det blev lite mindre reklaminslag av det eftersom jag värnar om besökarna 😉
  /erik

  Svara

Lämna ett svar