Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Primus ETA Lite – smidig vattenkokare

Primus Eta Lite
Primus Eta Lite

Primus Eta Lite kom i en ny version i våras. Ett toppmonterat kök med mycket kompakt brännare, piezotändare och kokkärl med Primus ETA-teknik, alltså med inbyggd lameller/värmeväxlare i botten.

Egentligen inget supernytt det här med kompakta allt-i-ett-kök, där JetBoil var först ute (tror jag) för drygt tio år sedan. Med detta Eta Lite har Primus gjort brännaren ännu kompaktare vilket gör köket lägre och därmed mer stabilt och mer kompakt att packa. Primus har även en smidig ”bajonett”-koppling mellan brännare och kastrull vilket gör de lätta att dela på och sätta ihop.

Vi har använt Eta Lite under några helgturer- och dagsturer senaste månaderna och det funkar riktigt bra. Kan inte jämföra med andra liknande kök då det nog är 7-8 år sedan vi hade ett ganska tidigt JetBoil. Den här typen av kök är klart smidigast att använda som just vattenkokare, då grytan är ganska liten och smal för att möjliggöra någon mer avancerad matlagning. Men kör man bara påsmat funkar det perfekt, köket värmer snabbt upp en halvliter vatten. Väldigt smidigt som kaffe- och tekök när man ”måste” ha dryck snabbt. På dagsturerna är det perfekt, då det är lätt och knappt tar mer plats än än mattermos.

Brännare, lock och kastrull
Brännare, lock och kastrull

Vi har haft lite strul med piezotändningen som bråkat och det är ju klart irriterande och tar bort en del av charmen/vitsen med denna typ av kök fast jag och pizeotändare på kök brukar inte vara kompisar så länge. Det är kanske mer ett handhavandefel än produktfel 😉

Förutom kök och brännare medföljer ett lock som ser lite märkligt ut. Det följer även med ben till gastuben för extra stabilitet och snöre för upphängning. En liten gastub (100g) får plats tillsammans med brännaren i kastrullen och handtaget på kastrullen låses över locket för enkel och säker transport.

Köp Primus Eta Lite hos Outnorth eller Outdoorexperten. Läs mer hos Primus.

Primus ETA Lite
Primus Eta Lite med horisontvy
Primus Eta Lite med horisontvy i Fjällbacka skärgård
Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera