Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

av Anna-Maria Stawreberg
Att hoppas på det bästa men förbereda sig på det värsta. 

För inte så länge sen förknippades preppare med vapenfixerade enstöringar, gärna amerikan, bosatta på landsbygden. Nu för tiden kan det lika gärna vara en vanlig Svensson som är förberedd på någon typ av samhällsstörning. Strömavbrott, dåligt vatten, extremare väder (torka eller kyla) är bara några av de scenarier vi i Sverige råkat ut för de senaste åren. Dessutom kom det en liten folder från MSB (myndigheten för samhällsskydd och beredskap) om krisen eller kriget kommer, och en tv-serie, Nedsläckt land, som sändes på svt i början av 2019.

Anna-Maria Stawreberg har träffat några olika personer och pratat om deras sätt att hantera den kris de tror kan komma. Allt från odlaren till den urbane preppern. I korta lättlästa kapitel ges en insyn på olika sätt att förbereda sig inom det eller de områden man är intresserad av och även om det som förväntas av oss från samhällets sida, att kunna klara själva de där första 72 timmarna. Har i och för sig för mig att det har ökats till 1 vecka nu.

Min ögonöppnare var boken Stjärnklart av Lars Wilderäng innan dess tror jag inte att jag funderat så himla mycket på det här, utan som de flesta andra utgått från att någon (samhället) tar hand om mig. 

Boken Prepping kan jag verkligen rekommendera. Den håller en lätt ton, inget domedagstjaffs, inget nervärderande eller löjeväckande utan ren och bra information på ett jordnära och underhållande sätt. 

Som frilufsare och utenörd har vi en hel del hemma på hyllorna som vi är van att använda, som friluftskök, mat och annat som gör att du lever gott ute på utflykten. Så en liten omedveten prepper har jag tydligen varit ett tag ?

Finns att köpa hos Amazon eller låna på biblioteket

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera