Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Powerex Maha MH-C9000 Batteriladdare

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Powerex Maha MH-C9000

Batterier går ju som bekant åt till lite av varje. GPS, ficklampor, pannlampor, fjärrkontroller, klockor och vad man nu kan hitta på för konstiga prylar. Att använda högvis med icke laddningsbara batterier känns inte som nåt kul alternativ så vi har kört med laddbara batterier nästan så länge vi minns.

Lite blandade sorter av laddare och batterier har det blivit. Efterhand känns batterierna dåliga och man får köpa nya.

Men när jag beklagade mig över lite dåliga laddningsbara batterier nångång så var det nån (säkert Johan) som påpekade att det finns laddare som återupplivar, fräschar upp gamla och gör de (nästan) som nya.

Så vi skaffade en lite mer avancerad laddare för nåt år sedan. Nu har vi väl inte riktigt hårdkört den (så mycket batterier av den sorten går det inte åt). Men det känns som om den klarade av att fräscha upp de flesta av de gamla batterierna och den mätte även upp dem så att det var lätt att gruppera efter liknande kapacitet.

Här är det mest pannlamporna som vi byter skapligt ofta i, speciellt nu när det är den mörkare och svalare årstiden och de används en del till kanske framförallt cykling och lite skogslufs hemomkring. I GPS’n går det också några då och då och ibland även till kamerablixten. Kameror, mobiler och en del annat går på specialbatterier.

Klart smidigt! Rekommenderas. Jag såg även att Gunnar & Tinna har en likadan som de dessutom testat lite batterier med.

Finns några recensioner av MH-C9000 på Fotosidan.

7 svar på ”Powerex Maha MH-C9000 Batteriladdare”

 1. Ja visst är den trevlig. Det är nog många som klagar på dåliga laddbara för att de har en dålig cell av flera som blivit sönderkokt av en billig supersnabb laddare.

  Svara
 2. Intressant!
  Vart vänder man sig för att få tag i en sådan laddare? Chargeit.se får väldigt dålig kritik på Prisjakt men det kanska man inte ska hänga upp sig på.

  /David

  Svara
 3. Kommer inte ihåg var jag beställde min, men det var från en webshop i uk (fick med stickpropp som inte passar här). Jag beställde från nån svensk shop först (kan ha varit chargeit) men fick inget vettigt leveransbesked så jag avbokade.

  Svara
 4. Jag beställde från Chargeit utan problem. Men jag kollade så den fanns i lager innan.
  @David Är det färsk kritik eller gammal?

  Svara
 5. Den dåliga kritken spänner över en period på från ett år sedan tills någon månad sedan. För fyra dagar sedan (21:a jan -11) fick dom toppbetyg.
  Vet inte hur man ska tolka dessa betyg. mycket bottenbetyg och några toppbetyg…. hmmm…
  Får bli postförskott kanske.

  Svara
 6. @David. Jag beställde mot postförskott. Mindre risk på okända affärer samt att man slipper få pengar dragna direkt för saker som kommer sent. I något forum hade ChargeIT varit inne själva och förklarat leveranstiden. Ibland kan PF vara värt den extra kostnaden så att ingen får fatt på avin och hämtar ens förbetalda paket på ICA.

  Svara

Lämna ett svar