Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Point65 öppnar fler affärer

Foto av författare

By Erik Sjöstedt


Point65 satsar vidare, nu med en kedja av butiker/upplevelsecenter. Kedjan ska heta Point 65 Kayak Centers och ska på sikt bli rikstäckande med 20 butiker. Först ut är butiker i Stockholm (gamla Pampas Kajak byter namn) och så i Göteborg vid Lilla Bommen.

I de nya butikerna ska man kunna handla kajaker och tillbehör men även upplevelser.

– Vi tror mycket på det här konceptet. Sverige är ett land med mycket vatten och nästan överallt kan man paddla. Vi är dessutom ett naturnära folk som njuter av avkopplingen en paddeltur kan ge. Vi tror tiden är mogen för en rikstäckande kedja, säger Tomas Öhman, vd för Point 65 till DagensHandel.

Läs mer hos Point65 eller hos Dagens Handel.

Point65 kayakcenters

7 svar på ”Point65 öppnar fler affärer”

 1. Spontant känns detta inte speciellt lockande – en rikstäckande återförsäljare ägt av en tillverkare. Likriktning…strävar Point 65 månne mot en monopolliknande ställning?

  Svara
 2. Point vill säkert, som de flesta företag i de flesta branscher, sälja så mycket som möjligt. Och egna butiker kan ju vara en lösning.
  Och monopol är väl att ta i, där de två första öppnar i gbg och stockholm finns det flera kajakbutiker i närheten. Och det är ju bara för vem som helst att starta en egen fristående när och hur man vill.

  Svara
 3. Björn; det enklaste är nog att registrera sig på wordpress.com det är nog så vi andra gjort… (tror jag)… Jag ska fixa till stöd för OpenId, men där är jag inte riktigt ännu…

  Svara
 4. Erik, jag vill också ha cool bild. Men måste man vara hacker för att greja det? Tror jag fixade det!
  Christer, monopol? Hur tänkte du då? Systembolaget? Hick! Hos Point 65 Kayak Centers kan man, under trygga former, köpa kajaker och tillbehör, hyra kajak, genomgå paddlingskurser samt följa med på organiserade paddlingsturer. Paddlingsbranschen har varit rätt vildvuxen. Med det här konceptet lyfter vi nivån många snäpp. Det ska vara lika tryggt och enkelt att hyra kajak hos oss som att hyra bil på biluthyrarfirma. För att nå internationell klass har Nigel Foster engagerats och står för säkerhetskrav, kursplan samt utbildning för Point 65 Kayak Centers instruktörer och ledare. Det finns även planer på att lansera Point 65 Kayak Center utomlands.

  Point 65 Kayak Centers har ett centralt bokningskontor för kajakhyra, kurser och ledarledda turer och inom kort en central hemsida där man kan välja i en bred meny av hyrkajaker, kurser och guidade turer. Paddelsporten har på bara några år gått från nischsport till folksport. I dag är det många som har upptäckt att paddling är både avkopplande och hälsosamt samtidigt som det ger en fin naturupplevelse. Vi gör en stor satsning på Point 65 Kayak Centers och tror mycket på det här konceptet. Sverige är ett land med mycket vatten och nästan överallt kan man paddla. Vi är dessutom ett naturnära folk som njuter av avkopplingen en paddeltur kan ge. Vi tror tiden är mogen för en rikstäckande kedja. Välkommen!

  Svara

Lämna ett svar