Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Point 65 Cappuccino och tre till

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Point65 Cappuccino, Whisky 18, Five-o-five och XO16

Point 65 kommer med fyra nya modeller i år.

Två är designade av Nigel Foster, den ena är en Whisky 18, alltså en längre version av den tidigare Whisky 16. 549x56cm är måtten och vikten 26 kilo utan luckor… Varför anger man en vikt på en kajak som inte är komplett?

Point 65 cappuccino_orange

Cappucino är även den designad av Nigel Foster och är en kort rackare på 4 meters längd och 60cm bredd. Kan nog vara en rolig lekkajak i vågor och skum!

Jag tycker personligen att Points skäddareglage är lite väl försänkta och med för litet reglage, det är svårt att justera med kalla fingrar eller med handskar, men på sommaren när det är varmt funkar det såklart…

Whisky har fyra luckor, två vanliga och en fikalucka bak och dessutom en extra fikalucka fram… Jag tycker det känns klart onödigt med dubbla fikaluckor, förutom att det väger extra så ser ju hela kajaken ut att bestå av luckor när man kikar på den. Synd. Cappuccino har endast en fikalucka och det fram.

De andra två kajakerna är XO6 och Five-O-Five och betecknas nog som instegsmodeller. Den lilla five-o-five kostar från 8000 och uppåt.

www.point65.se

www.nigelkayaks.com

www.richardatpoint65.blogspot.com

whiskey 18

4 svar på ”Point 65 Cappuccino och tre till”

  1. HÅller med dig om de väl mycket försänkta skeddareglagen, jag tror de ska komma en ersättningsknopp så att man lättare kan justera skeddan…
    Annars är W16 en helt suverän kajak att busa med i vågor och surf. inte den snabbaste på plattvatten men manöverbar som en forslåda!

    /Pelle

    Svara
  2. Jo visst, nu ett mer greppvänligt skäddareglage. Nigels super flush finns som för den som vill. Man slipper slå i knogarna med den men som Erik säger är det en hal rackare. Luckorna då. Ja, det finns olika luckor på marknaden för den som vill spendera extra och spara vikt. Jag tycker kajaken ser cool ut med alla luckor. Men smaken är som baken… och så är det suveränt att stuva runt småpryttlar.. W16 kan du prova både här och där Erik. Inga ursäkter… Simma lugnt! Richard

    Svara

Lämna ett svar