Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Recept & Tillagning

av Linnéa Sjögren och Karolina Martinson

För några år sedan var vi på en tångplockar- och tillagningsworkshop med ett nystartat företag vid namn Catxalot. Himla intressant och kul. Vi använde lite av det när vi var ute och paddlade senare det året. De som höll i kursen då var Linnéa och Jonas, det var några år sedan och nu är det Linnéa som driver Catxalot som håller kurser och event, utbildar nya tångfiskare och håller föredrag.

Tillsammans med Karolina Martinson, även hon tidigt intresserad av tång och dess egenskaper, har de skrivit en inspirerande bok om att plocka och tillaga tång och även strandväxter. Karolina har en bakgrund som konsthantverkare och energitekniker med miljö- och matintresse.

En genomgång av våra vanligaste växter under ytan och i strandkanten, som du enkelt kan plocka, där du får bör väl tilläggas. Sockertång, blåstång, strandkål och kärleksört är några av de som är enkla att känna igen. Recept på maträtter och smaksättare, blandas med finfina bilder.
Hur man plockar tång, vad man bör tänka på och en genomgående kärlek till havet och dess invånare genomsyrar boken, i så väl text som bild.

Mycket inspirerande bok!

Och för odlaren: glöm inte att plocka tång som blåst i land, efter några sköljningar (låt det regna på det) är det perfekt gödning i landet!

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera