Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Plocka skräp med Svenska Paddelutmaningen

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Stränder fria från skräp vill vi ju ha
Stränder fria från skräp vill vi ju ha

Stefan Jonsson från Tjörn (som för övrigt skrev om sitt SOF-bygge här på kajak.nu för några år sedan) tycker det är mycket skräp ute i våra skärgårdar. Därför startade han Facebooksidan Svenska Paddelutmaningen där han uppmanar alla som är ute i skärgården att plocka med sig plastskräp hem och lämna för återvinning.

En bra tanke som vi såklart hoppas många hakar på. Plats för plast har vi ju i våra kajaker eller kanske ovanpå 🙂

Så hör skriver Stefan om Paddelutmaningen:

Svenska paddelutmaningen är till för dig som vill få en bättre miljö att paddla i. Antag utmaningen och ta med dig plastskräp hem från dina paddlingar och återvinn den. Antag Svenska Paddelutmaningen och hjälp till att rensa Sveriges sjöar, vattendrag och kust från plastskräp. Passa på när du är ute och ta med dig lite plastskräp hem för återvinning. Väg skräpet och skicka ett mail till ”paddelutmaningen ”snabel-a” gmail.com” och tala om vikten på det du återvunnit. Du får även gärna tala om när och var du plockade upp det.
Mitt mål är att rensa våra svenska kuster och stränder från minst ett ton skräp. Det betyder att om du och 999 andra personer plockar ett kilo vardera är målet nått. Låter det mycket? Jag har plockat plast två gånger i vår och är redan uppe i 3 kg!

Lämna ett svar