Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Vid Tussans badplats i Arild
Vid Tussans badplats i Arild

Blått och stilla
Blått och stilla

Jag tog en sväng vid Kullaberg idag. Frostigt och fint härhemma i morse. Disigt och 7-8 plus ute i Arild. Skälderviken låg helplatt, riktigt flott. Paddlade ut längs med Kullaberg och rundade spetsen på fortfarande helt platt vatten.

Kul med smala passager
Kul med smala passager

Gick iland och fika/slöade ett tag strax söder om fyren.
Såg ett gäng tumlare ganska nära som lekte och hoppade. Finfint. Försökte fånga dem på bild, men det blev kass, får nog se till att bli med systemkamera igen.

Stenstrand strax söder om Kullens fyr
Stenstrand strax söder om Kullens fyr
Platt paddel och platt vatten
Platt paddel och platt vatten
Så här dåligt kan det bli när man försöker fotografera tumlare med kompaktkamera ;-)
Så här dåligt kan det bli när man försöker fotografera tumlare med kompaktkamera 😉

Jaha, ska man köpa sig en Canon EOS 40 eller 50D nu eller vänta till när efterföljaren kommer? 60D till våren kanske?

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

7 svar på ”Plattvatten kring Kullaberg”

 1. På vattnet fotograferas det oftast med en vattentät Panasonic FT-1, Pia har en Canon Powershot D10.
  På land använder jag som regel en Canon Powershot G7, fast den börjar bli lite trött på grund av att jag har doppat den ett par gånger i saltvatten och nån gång i sötvatten…
  Sålde systemaren i våras, men har kvar ett par objektiv, får nog bli systemkamera igen senast till våren, saknar den då och då. (lånade en då vi var i Klitmøller i september).
  Tror en bra ”familje”-uppsättning kan vara: två vattentäta (de vi har nu), två halvsmå ”land”-kompakter; Canon Powershot S90 & Powershot G11 samt en systemkamera typ Canon EOS 50D eller 60D som väl blir efterföljaren. Åsså kanske 2-3 objektiv till systemkameran, har en 17-85 och en 100-400 som täcker det mesta av mina behov. Canon har en 15-85 som nog kan få ersätta 17-85:an.

  Och så GoPro eller nåt lite kuligare för vattenfilmandet.

  Svara
 2. började med Nikon när jag startade 87 eller däromkring, sen blev det en hög med Nikon, den sista en F4 innan jag hade uppehåll ett par år.
  Då tyckte jag Nikon var klart mer på hugget än Canon, men sen kom Canon med EOS och sina EF-gluggar och traskade om rejält. Och det höll i sig lääänge. Men nu de senaste åren har ju Nikon kommit ikapp och kan göra vettiga prylar igen. Fast de känns ändå lite trista, lite som tröttsamt PC/Windows istället för en bra, fungerande och snygg Mac 😉
  Sen är det ju en poäng med flera av samma märke då färger och sånt ofta är samma inom märket. Fast inte inom Nikon kanske för där känns det som om det inte alls är samma företag; de gör ju bra systemkameror, men inte alls roliga kompakter.
  Sen finns det ju massa andra märken, men inget direkt som lockar. Var inne på en Panasonic LX3 i vintras, men ville inte ha löst objektivlock och nu när G11 kommer känns det som ett bättre alternativ överlag.

  Svara

Kommentera