Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

PlastPlayPremiär

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Pia i Nuka PE
Pia i Nuka
Lite sol oxå, finfint
Lite sol oxå, finfint

Vi stack in till Aterra i Helsingborg en sväng idag. Han hade fått fått hem nya Play och Nuka i plast från Tahemarine/Zegul. Och eftersom vi är nöjda med både Arrow Play MV och Arrow Play LV var vi ju såklart lite sugna på plastvarianten. Inte för att byta ut de nuvarande utan i så fall för att komplettera flottan.

Zegul Arrow Play MV PE tror jag är korrekt benämning på PlastPlay och den skall enligt Tahe vara mycket lik Play MV i kompositmaterial, och så är det säkerligen, i alla fall utvändigt. Den kändes lätt men vi jämförde inte med nån glasfiber på landbacken. I vattnet känns den ungefär som min vanliga Play MV, mycket lättmanövrerad samt trygg och stabil. Invändigt är den dock inte exakt samma, lite nya stöd i sittbrunnen som förvisso är justerbara men kändes väl låga för oss båda, så vi skruvade bort lite som var borttagbart där. Sitsen kändes även högre vilket inte kändes helt optimalt men går troligtvis att sänka om man pysslar bort lite mellanlager/distansmaterial därunder. Högre sits och kanske tjockare(?) däcksmaterial gjorde i alla fall att det blev lite trängre under däcket. För längre användning hade nog ett snäpp eller två bakåt på ryggstödet hjälp till.

Play MV i plast var såklart den som lockade mest. Nuka PE är ju oxå fin, men lite tråkigare i våra ögon. Nuka är väl egentligen för lite mindre paddlare och kanske bättre lämpad för längre turer med lite mer lättdrivenhet. Långa turer har vi ju inte kommit ut på hittills och så blir det säkert inte framöver heller så för oss är svängigheten roligare och viktigare. Dessutom har vi ju andra mer långfärdslämpade kajaker om vi skulle få sådana infall. Nukans stöd satt oxå lite märkligt. Nåja, vi kan väl anta att de karvar lite mer i formarna innan det är högsäsong 🙂

Lite tokshoppingsug uppstod. Play finns ju både i grön och orange dessutom 🙂 Ska bara komma på när vi nu ska använda dem… Hade ju varit kul med lite stenig åpaddling och sånt men det hjälper inte med fler kajaker om man ändå mest sitter i soffhörnan och toksurfar som bekant. Har inga problem med fler prylar men det är lite tråkigt med prylar som knappt används.

Paddling verkar kul
Paddling verkar kul
Grått och lite småvågor i sundet
Grått och lite småvågor i sundet

Lämna ett svar