Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Plask och lek med kajak

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Att en kajak eller kanot är ett utmärkt lekredskap kan vara lätt att missa. Du kanske tror att en kanot bara fungerar för att flytta runt termosen och tältet på utflykter eller bara paddla fort rakt fram?

Att leka är kul, att leka i vatten är ännu kuligare och kombinationen kan bara bli superskoj. Lek med kajak kan gå till på massa olika sätt. Kanoten, kajaken, surfskin, supen, kanadensaren kan fungera som lekplattform för hopp, bad, dyk och andra vattenlekar. Kanoten kan också fungera perfekt för att få med sig vattenleksaker så som vattenpistoler, snorkel eller dykutrustning, fiskeprylar osv.

Men kajaken i sig är också en formidabel leksak som den är. Lär dig hantera din farkost och du kommer ha ännu roligare. Klättra på den, både rättvänd och uppochner. Surfa med den på små och stora vågor. Lär dig dyka från den och klättra upp igen. Kryp omkring på den, ställ dig upp på den, paddla stående som en SUP. Lek i vågor med, omkring och på den. Sätt dig på däcket och kravla fram till fören och doppa näsan, vänd om och gör likadant i aktern. Kryp ur sittbrunnen och snurra ett varv utan att välta, kryp sedan ner igen. Finns massor av kajakövningar och lekar för att ha kul med kajak.

Ju mer du klättrar, klänger, paddlar uppochner, bakochfram och blir blötare desto roligare blir det och desto säkrare paddlare blir du troligtvis på köpet.

Lämna ett svar