Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Planteringsbord

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Vi villhövde ett nytt bord i tunneln, för plantering, förvaring och annat. Ett alltiallobord helt enkelt.

Vårt tidigare bord, var cirka 150×70 och från Ikea, har nog hängt med i över 20 år som bord i kajakboden, utebord, tunnelbord men började kännas lite litet, fast faktiskt inte så slitet.

På det nya bordet blev övre ”skivan” cirka 250x80cm och den undre hyllan 170x65cm. Vi har även hyllplan i bakkant för mer förvaring, det blir ju lätt en och annan kruka, snören, verktyg osv.

Blev kanonbra. Vi tänkte blaska järnvitriol på allt för att få det lite gråare. En del av virket hade vi redan liggande och en del av det hade legat ute så det var blandat grått från början. Fast så kom vi på att det får nog vara som det är, lite grått, lite mörkt, lite träfärgat osv det lär ju bli jordigt och smutsigt som tusan efter första krukan/fröna/brickan som planterad. Lite olja ska det få i alla fall,

Stolparna/benen blev 70x70mm, tvärstagen 45×90, undre planet ligger på 28×70 och själva hyllplan & bordskivan är av 21×95. Inget lättbygge direkt men det springer å andra sidan ingenstans. Hyllplan och bordskiva av brädor istället för hela skivor så det är lätt att borsta eller skölja ner jord i springorna.

Vi lät stolparna stå i olja inne i källarvärmen nåt halvt dygn så de tål lite mer. Nu är det rätt torrt utanför bäddarna i tunneln så det håller nog bra ändå.

Nu kan vi dra igång odlingssäsongen igen!

Lämna ett svar