Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Att pendla är att dö en smula

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Hur känner man igen en långpendlare? Svar: Det är den där kollegan som kommer till jobbet som en urvriden trasa, inte sällan överviktig och singel, sannolikt arg och frustrerad.

Att många pendlar är väl egentligen inte så konstigt, det går inte alltid att bo så man slipper. Samtidigt är det många som pendlar både långt och under lång tid som verkligen inte verkar gilla det.

Undersökningar visar att många som pendlar mår sämre än ickependlare och att många pendlare tycker pendlingstid upplevs som den sämsta tiden. Ändå är det lätt att fortsätta för när man är mitt uppe i det känns det normalt. När vi pendlade under femtontalet år tänkte vi nog inte så mycket på det, men när vi sen slutade insåg vi vilken tid det tagit.

men jag kan utnyttja pendlingstiden

En del har möjligheten och förmågan att använda sin restid till att läsa, arbeta, lyssna på musik, böcker eller poddar. Men för många blir det ändå dötid som aldrig kommer tillbaka

Läs mer om pendling:

Kollega.se: https://kollega.se/halsa/att-pendla-ar-att-do-en-smula

Sparo: https://sparosverige.blogspot.com/2019/12/att-pendla-ar-att-do-en-smula.html?m=1

Arbetsresor i många fall lika spännande som vardagspendling

Många resor mycket i jobbet och många verkar gilla det, de första gångerna. Många arbetsresor låter glamourösa och visst kan det verka exotiskt och spännande att åka långt bort för jobb. Det verkar dock ofta bli jobb & boende på inte så roliga platser och i många fall minimalt med tid för att uppleva platsen, landet, kontinenten. Många tröstar sig med att man i alla fall kan handla taxfree…

Lämna ett svar