Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Passiva inkomster, semipassiva, aktiva osv…

Fotbad

Passiva inkomster nämns, skrivs och pratas det om ibland. Och tanken är såklart lockande.

Men vad kan man räkna till passiva inkomster? Några varianter är räntor och aktieutdelningar som ger passiva inkomster varje år, månad, kvartal eller hur ofta det nu är.

Passiva inkomster

kommer såklart inte till av sig själv, man måste ha en slant eller idé att börja med innan det börjar hända något så till att börja med får man lägga lite krut på sparandet. Men sen är det passiva återkommande inkomster som växer efterhand eftersom det blir ränta-på-ränta och när det gäller utdelningar höjer många företag sin utdelning efterhand.

Semipassiva inkomster

Vad kan gå under detta då? Vissa typer av bloggar eller sajter där man med begränsad arbetsinsats (i alla fall just för stunden) kan få inkomster i form av annonser osv. Inte alls så lätt som många tror. Men sätter man upp sajter rätt eller har en blogg eller sajt som ändå uppdateras med bra innehåll kan man kanske kalla det semipassivt.  Andra semipassiva inkomster skulle kunna vara egna företag där andra sköter ruljansen eller där man outsourcat det mesta.

Aktiva inkomster

Hit räknar vi vanliga jobb, löneslavande helt enkelt. Man är anställd eller har eget och jobbar och får betalt per timme, månad, beting osv. Inget konstigt  med det oavsett om man är chef eller jobbar på ”golvet”, förutom att det tar mycket tid 🙂 En del lyckas dock balansera det ganska bra och kan disponera sin tid som de vill.

För egen del är största delen av våra inkomster aktiva, i dagsläget lite svajiga kanske, i eget företag. Vi har även en liten passiv inkomst i form av utdelningar och en ännu mindre i form av räntor. Semipassiva inkomster har vi litegrann men det är även det ytterst lite (men mer än inget i alla fall).

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera