Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Påskpaddling i Fjällbacka

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

14 april. Jag och Pia anlände Grebbestad vid lunchtid på långfredagen. På plats fanns redan Per-Erik och Kristina från Gbg och Mats & Katarina från Orust. Vi packade och paddlade i strålande solsken och lite motvind mot St Måkholmen.

Lägerslagning och fika sen stack jag och Pia ut en sväng söderut; såg massvis med säl kring Hummerskären, har aldrig sett så många sälar så nära förut, kul! Vi paddlade runt Dannholmen och Lönnholmen och sen tillbaka. På utsidan av L. Måkholmen var det lite rolig sjö och skum! Blev en fin kväll på St Måkholmen.

15 april. På morgonen var det kanonväder, och så småningom kom vi iväg och paddlade söderut, innanför Lökholmen/Stor-Svinningen. Tog långlunch i strålande solsken på östra sidan av Hjärterön.

Fortsatte mellan Trinissla och Gåsön, sträckte på benen på utsidan av L Hamburgö och gick sen utsidan av L Hamburgö och Kiddön och där var det minsann inte helt plant, kom in hyfsat stora dyningar och gjorde färden lagom rolig. När vi gick in mellan Kiddön och Hornö kom Håkan & Lena paddlande, de hade startat i Fjällbacka några timmar tidigare och letat efter oss på Hjärterön och sen legat strax efter. Vi slog läger på Dannemark. Jag, Håkan & Lena tog en promenad och spanade på en fantastisk solnedgång på utsidan av ön.

16 april. På söndagsmorgonen var det fortfarande fint väder; jag, lena, håkan och pia gick en sväng över till Ulön och spanade på huslämningar, fint! Så småningom gav vi oss iväg, mats, katarina, kristina och per-erik gick norrut medan vi andra gick lite mer västerut, utanför Hornö, snirklade kring S och N Hornöh. utom St Rödskär och mellan Saltskär och Klåvskär, fick lite vågkänning och små surfmöjligheter, superskoj!
Tog lunch på Trinissla. Jag & Pia hade dragit sönder gängorna på vår gasbrännare men lyckades i alla fall få till lunchen. Paddlade utanför Djupryggen, Sandryggen och snirklade vid Bogen, fortsatte norrut och gick väster om N Dyngön och genom Tveklyftan och sen in mot Musön där vi sammanstrålade med de andra på Musön norra ände. Ny för kvällen i gänget var Ralf från Gbg som varit först på plats och slagit upp sitt nya lilla tält; Hillebergs Atlas; nästan 16 kvadratmeter golvyta!! Perfekt för kvällens ”tjöt” i och med att det regnade lite!! Våra små VE25 kändes som små enmanstält i jämförelse 🙂

17 april. På måndagsmorgonen var det återigen fint väder, men ganska blåsigt. Jag, Lena & Håkan tog en promenad på ön, himla fint, såg rådjur, hittade en fin vik med massor av blåsippor och kommande gullvivor.
Håkan & Lena paddlade söderut mot vinden och Fjällbacka, jag & pia tog oss mot Grebbestad och de andra låg kvar och tog sig in mot Grebbestad senare.

En go långhelg, med både sol, regn, vindstilla, vågor, trevligt umgänge osv…
Och angående de sönderdragna gängorna; det fanns extrakök med i gruppen så det gick ju fint.
Framöver kommer vi nog ha med ett litet extrakök, i alla fall när vi ska ut själva; troligtvis skaffar vi ett Optimus Crux för detta ändamål, tar inte så mycket plats och den extra vikten bör vi klara…

Lämna ett svar