Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Påsk 2005 vid Koster

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Jag, Pia och Magnus sammmanstrålade med Mats & Catarina från Orust. Sjösatte vid Långesand på Råssö. Det regnade nästan hela vägen från skåne, men klarnade upp sita biten och blev riktigt fint så vi sjösatte i strålande solsken!

Styrde ut mot Kosterfjorden och Brattskär på andra sidan. En bit ut på fjorden kom dimman och vi såg inte långt men till slut så dök Brattskär upp och vi tog en kort bensträckare på ön. Vidare ner mot St Tjälleskär och snirklade runt där bland småöar och grynnor; KUL!

Brattskär

Vi satsade på Burholmen för natten, på vägen ut skojade vi om att det säkert var fullt på ön med massa campare. Vi blev ganska förvånade när vi kom fram till Burholmen och träffade på 2 kajakister!! Det var Barbro Lindman och James från Kajaktiv som var ute en sväng. De letade oxå lägerplats men vill ha det lite mer avskilt så de letade vidare medan vi fortsatte mot en plats vi kände till sen innan. Vi blev förvånade ännu en gång när det stod 2 tält på den tilltänkta platsen! jaja, det var gott om plats till oss oxå. När vi höll på med tälten kom en K2:a med ett par från Stockeboda farande, de blev oxå förvånade, de hade varit ute och påskpaddlat i mer än 10 år men inte träffat andra kajaker en enda gång!!
Barbro och James hade slagit läger en bit bort men kom och pratade lite.
Kvällen var ganska sval så vi samlades inne i vår kåta för mat och tjöt. Premiärtur för vår nya kåta, den är förvisso väldigt lik den gamla bara några år nyare och lite förbättrad; bättre ventilation samt utökade möjligheter att öppna upp golvet för matlagning och annat. Hursomhelst så funkade den i alla fall mycket bra vilket ju iofs var förväntat.

En trut och en säl samsas på ett litet skär öster om Burholmen

På lördagen var vädret helt perfekt och morgonen var underbar, vi paddlade söderut mot Ursholmen, var iland och spande på dubbelfyren och tillhörande hus. Diabasstråken ser verkligen imponerande ut och lite säl såg vi på håll.

Dubbelfyren på Ursholmen | Jag

Paddlade vidare mot St. Sockna och sen norrut, lunchade på Arholmen. Gick vidare bort mot St. Tenholmen och en sväng in mellan Kosteröarna för att se om vi kunde hitta Havskräftor hos nån fiskare men det gick dåligt.
Slog läger på St Tenholmen och gick upp på dess topp för att få lite utsikt. Perfekt väder och imponerande utsikt åt alla håll, man ser ganska långt in i norge!

På toppen av St Tenholmen

På söndagen paddlade vi mellan Kosteröarna och sen ner till Sneholm och över över mot fastlandet igen. Lunch blev det på Långholmen innan vi tog oss tillbaka till startplatsen via insidan på Saltö och Rundö.

Frukost på St Tenholmen | Pia framför minifärjan som går mellan Nord- och Sydkoster

En mycket trevlig påskhelg med otroligt bra flyt med vädret; mestadels sol och svaga vindar!

Bilder: Erik & Pia.
(13+16+17 km)

4 svar på ”Påsk 2005 vid Koster”

 1. Mera Bilder, mera Bilder!!
  Sitta i Köln och längta efter sveriges skärgård…dock midsommar jag fira i Misterhult… 😉

  Peter

 2. Ska försöka skärpa mig! Ska bara bestämma var bilderna/texterna ska ligga. Här under ”upplevt” eller där de legat innan under ”bilder”?
  Helgen har i alla fall tillbringats i Blekinge på mycket trevlig kajakträff med min nya kajak; Clapotis. Clapotisen känns mycket mycket bra! Är det nån som vill köpa en gul NDK Explorer?

 3. Håller absolut med föregående inlägg – mer bilder!!
  Lägg dom gärna under ”bilder” bland dom andra – det blir lättare o hitta när man sitter o ”torrpaddlar” sena kvällar..
  / Ulf

 4. Är väl inte tid för ”torrpaddling”? Ska inte du fernissa det sista på kajaken?
  Tack för åsikten om bilderna, och jag som precis siktat in mig på att lägga dem under ”upplevt”. Jaja, vi får se vad det blir. Just nu känns det som om urval m.m. går lååångsamt. Och inte blir det möe blötpaddlat heller…

Kommentarer är stängda.