Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Panasonic Lumix FT-5 och FT25

Panasonic Lumix FT-5
Panasonic Lumix FT-5

Panasonic visade förra veckan två nya vattentäta kameror på CES-mässan; Lumix FT-5 och Lumix FT-25.

FT-5 är en storebror som har lite högre specifikationer, är tåligare och kan kommunicera med andra prylar trådlöst.

FT-5 är vattentät ner till 10m och ska klara fall från 2,5m. Man har även tryckt in hela 16 megapixels, vad man nu ska med det till 🙂 Filmar gör den i Full-HD såklart. FT-5 har 4,6 gångers zoomomgång med start på motsvarande 28mm. FT-25 har 4x och börjar på 25mm. Just 25mm hade de gärna fått ha på FT-5 också tycker jag, lite mer vindvinkel är sällan fel. FT-25 är såklart också vattentät men inte till samma djup och tål inte att tappas från så höga höjder heller 🙂

FT-5 ska kunna kommunicera trådlöst med wifinätverk på nåt vis och genom något som heter NFC. Vet inte riktigt vad det innebär men ska i alla fall innebära att man t.ex. kan fjärrutlösa via via mobiler, datorer och surfplattor. Dock ej fruktprylar om jag fattat det rätt.

Jag är mycket nöjd med min FT-3, tycker den har fungerat mycket bra och ger bra bildresultat. Vi hade ju lite dåliga erfarenheter med FT-1 för ett par år sedan men det verkar som om Panasonic tänkt på de problemen.

Är nog läger att byta ut Pias Pentax W-90 framåt våren, den har vi inte varit riktigt lika nöjda med. Får se vad det blir för ersättare, Canon kan ligga bra till, men det har visats en hel del nytt i början av året.

www.dpreview.com

www.panasonic.se

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera