Panasonic Lumix FT-1 tål inte saltvatten?

Köp friluftsprylar hos Amazon


ser inte så vackert ut
ser inte så vackert ut

Har använt Panasonic Lumix FT-1 sen i april eller när det nu var den dök upp. Och den har fungerat finfint. Men nu efter norgeturen ser den inte alls vacker ut. Precis som om det oxiderat hål vid en del knappar, reglage och runt skärmen på baksidan. Det var där det samlades en del salt när vi var i norge.
Ska bli spännande att se vad Panasonic säger om detta. Kameran är köpt hos Cyberphoto så det kommer retursedlar och sånt därifrån inom kort hoppas jag. Risken är hursomhelst att jag blir utan kamera ett tag medan den är på service/utbyte eller vad som nu händer. Återkommer om detta.
Har aldrig sett något liknande i alla fall och dår har vi ändå haft ett tiotal vattentäta hus/kameror. Men andra år vi varit i norge har vi ju haft mer regn och då har kamerorna med automatik blivit sköljda i sötvatten när de ligger i västen.
Pia använde Canon Powerrshot D10 i och den ser ut att ha klarat det utan problem.

Vi testade Panasoicen och Canon D10 och Olympus Tough 6000 tidigare i år.

Hål här och där runt knapparna...
Hål här och där runt knapparna…
Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera

18 tankar på “Panasonic Lumix FT-1 tål inte saltvatten?”

 1. Hallå! Jag jobbar med undervattensteknik. Det ser ut som om kameran har en anslutning mellan huset och minuspolen på batteriet. Mät och prova. Det går bara att åtgärda om man kapar den förbindelsen. Be om ett kopplingsschema så kan du se. Om det är kopplat så är det bara ständig sötvattenssköljning som gäller annars försvinner kameran på några veckor. Nybörjarfel av Panasonic.

  Svara
 2. Glömde en sak. Jag har en Olympus Mju 1030. Den tappade all färg när jag plåtade när vi badade i en varm källa i Kanada i April.De tappade sargen runt linsen häromdan. Den tar alltför ofta suddiga bilder men jag är för snål för att byta. Tur du skrev jag var så nära att köpa en Panasonic:o

  Svara
 3. Jag har sagt det förut och jag får väl äta upp det här så småningom. Eller kanske fortare än jag anar 😉

  Kan nån så kan canon 🙂

  /Peter

  Svara
 4. Nu är kameran inskickad, det tog en stund att få fraktsedlarna från CyberPhoto. Kameran skickas till Skövde Radio & TV Service. Ska bli skoj att se vad som händer.
  Men 2-5 veckor kan det ta så det är nästan läge att skaffa nåt så länge.

  Svara
 5. Om man läser bruksen så ska du skölja av kameran i sötvatten och helst låta den ligga en kvart i sötvatten så att allt salt försvinner.

  Men om man inte kan läsa så är det klart att saker förstörs.

  Har haft min kamera två veckor varje dag badandes i medelhavet och kameran är i skick som ny. Men då läste jag också bruksen och har följt instruktionerna!

  Svara
  • Nu har jag läst bruksen 😉 Tycker ändå den är lite ömtålig. Ingen annan kamera vi har haft har fått liknande skador. Men jag kommer nog skölja lite noggrannare framöver, i alla fall om det blir fler norgeturer. Panasonic verkar ju inte heller tycka det är helt perfekt eftersom de ersatte vår.

   Svara
 6. Har en likadan som dej…filmade å fotade i medelhavet i maj, haft den med hela sommaren i kajaken o på stranden. skillnaden är att jag inte har ett enda märke på min:O
  Men att låta ligga en stund i sötvatten efter användning är nog nödvändigt, så är det med dykdatorer, lampor mm.

  Svara
  • Imponerande! Tyckte jag var ganska snäll mot den sista FT1 vi hade, men det hjälpte inte. Är inne på FT-3an nu, den verkar ha fungerat bättre hos vissa och vår är än så länge i fint skick.

   Svara
 7. 😀 är ju en FT-3 jag har ju…kollade bara färg o bild:D Köpte den bara för att säljaren rekommenderade den som vattentät kamera. Olympusen har jag erfarenhet utav på jobbet och den är mkt seeeegare;D

  Svara

Kommentera