Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Padlepilegrim – pilgrimspaddling i norge

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Lars Verket som Padlepilegrim
Padlepilegrim

Pilgrimsvandring har man hört talas om, det känns som om det varit lite inne senaste åren och det har kommit ut lite böcker i ämnet. Pilgrimspaddling däremot har jag inte sett tidigare.

Lars Verket har gett ut boken Padlepilegrim – Fra Tønsberg til Nidaros. En bit av norska kusten helt enkelt med slut vid Nidarosdomen i Trondheim.

Planen var att paddla hela biten, nu blev det inte riktigt så men en bra bit i alla fall och en del vandrat också, så Kystepilgrim kanske är mer rätt? Boken innehåller sköna berättelser, fina bilder av både snygg norsk natur och möten med människor av alla de slag. Eftersom det var en pilgrimspaddling så är det lite mer kors, kyrkor och religiösa platser än vad man normalt ser i en vanlig paddelbok 🙂 Men även Lars tankar om paddling, stillhet och livet i största allmänhet. Klart läsvärd tycker jag.

Lars Verket har tidigare gett ut flera böcker, Paddelguider över i första hand sydnorge. Sen ett tid tillbaka bor Lars Verket på en norsk fyrplats, lätt att bli avundsjuk! 🙂

I övrigt är han aktiv på nätet med flera sidor och med fina bilder på både Instagram och Flickr. Följ och bli inspirerad!

www.padlepilegrim.no

www.padlofil.no

www.homoludens.no

Lämna ett svar