
Nybakat bröd är sällan fel. Ute i naturen är det som vanligt ännu godare än hemma! Om jag endast ska välja ett recept som alltid finns med, är detta den självklara vinnaren!
Nu har jag inte med mig recept på det viset längre, utan färdig mjölmix som jag fixat hemma för att på plats, när det är dax, endast blanda i vatten och lite flytande smör.
Underbart gott med nybakat en solig morgon utanför tältet, efter morgondoppet och som lite meditation, kladda ihop gott frukostbröd och grädda på friluftsköket!
- 1 1/4 dl vetemjöl
- 1 dl grahamsmjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1/4 tsk salt
- 25 g eller 2 msk smör
- 1 dl H-mjölk eller torrmjölk
Blanda alla torra ingredienser. Finfördela matfettet i mjölblandningen. Tillsätt mjölken (eller vattnet om du använder torrmjölk) och arbeta ihop degen. Värm en stekpanna och klappa degen till 6 st rundade kakor. Grädda kakorna ca 6 min på varje sida. Smaklig spis!
Tips: Jag brukar använda påsen, som jag har mixen i, till att knåda degen. Så slipper man lite disk 🙂
Låter absolut som ett ”lightalternativ” till kolbullar….
Hur stor portion blir det? Hur många pers recker det till?
Hej!
Det brukar räcka till mig och Erik till frukost. Skulle säga två stora eller fyra lite mindre scones som på bilden. De jäser upp lite vid gräddningen och sen delar jag dom som vanliga frallor. 🙂