Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Paddla i Dalsland

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Paddla i Dalsland, karta och bok
Paddla i Dalsland, karta och bok

Denna boken kom ut i somras i Calazos serie med randiga friluftsböcker. Vi har inte själva paddlat i Dalsland på mer än tio år, men det lockar igen.

Undertiteln är ”De finaste turerna mellan Norge och Vänern och lovar ju ganska mycket. Boken är grovt uppdelad i tre delar; Gränslandet, Dalslands Kanal samt Mellan slussar & Vänern.

Man blir inte besviken, boken tar upp stora och små turer på små och större vatten, allt från kortare turer till längre dito. Jag tycker boken inspirerar med både bra text och bilder. Sköna beskrivande texter som inte bara beskriver paddelvattnen utan byar och sevärdheter runtomkring.

Suget efter Paddling i Dalsland blev definitivt ännu större efter att ha läst boken.

Boken är skriven av Marcus Haraldsson som även tagit bilderna. Marcus är uppvuxen i dalslandskrokarna och verkar ha bra koll på sina hemmavatten.

Ungefär samtidigt som boken kom ut släppte Calazo även ett kartblad över området. Bra kombination. Kartbladet är som övriga Calazokartor i Tyvekmaterial. Kartan är dubbelsidig och cirka 70x100cm, förutom vanlig kartinformation finns även t.ex. vindskydd och slussar utsatta.

Sök efter Paddla i Dalsland hos Amazon

www.calazo.se

Lämna ett svar