Hallands väderö

En tur runt Hallands väderö helst kombinerat med en promenad får nog ses som en av de bästa och finaste kajakturerna som skåne har ett bjuda på.

Fyren längst västerut på Hallands väderö med säl i förgrunden
Fyren längst västerut på Hallands väderö med säl i förgrunden

Säl är det i stort sett 100% chans att man ser.

En tur från Torekov, runt Hallands väderö och tillbaka är cirka 15km, men det går lätt att förlänga längs med kusten till Hovs Hallar eller på andra hållet in i Skälderviken.

Hallands väderö bjuder på väldigt varierad natur med allt från sandstränder, klippor, stenstränder, kärr, ängar med mera. Gott om bra badställen och fina möjligheter till snorkling. Mycket fin ö att paddla runt och minst lika fin att promenera på. Lägg ett par timmar och gå runt ön och utforska alla variationer i landskapet. Besök även det lilla museet.

Här finns lite mer info om Hallands väderö; hem.passagen.se/vaderon och vill man inte paddla ut kan man ta färjan som sköts av www.vaderotrafiken.se.
Sällskapet Hallands Väderös Natur är en förening som värnar om Hallands Väderö. www.hallandsvadero.se får nog ses som den officiella hemsidan.

Se fler inlägg om Hallands Väderö.

9 tankar på “Hallands väderö

 1. Hej! Har paddlat några gånger kring Hallands väderö. Fantastiskt! Vilka regler gäller för sälreservatet? Är regler lika med praxis för paddlare?! Mvh Torgny

  • Ja, det är verkligen fint på och kring Hallands väderö. Det är tillträdesförbud inom sälreservatet året om vad jag vet. Tror de flesta paddlare respekterar både natur, djur, fågel och sälskydd. Finns väl ganska få anledningar att inte göra det 🙂

 2. Vad lägger ni i för att gå hit ut ?

  Jag är nybliven kajakägare, förra hösten..
  Ansåg mig steget över amatör efter att ha varit med i kajak-förening (escape kajakcenter i Göteborg) och slog till och köpte min egen utrustning.. Nu märker jag en utmaning jag inte tänkt på innan…

  Iläggsplatser… havet är stort men var kommer man nära nog att ställa bilen och samtidigt få i kajaken.. var ute igår eftermiddag (söndag och strålande sol) vid Smarholmen, Särö, Göteborg.. men där fanns ju inte en ledig kvadratcentimeter mellan alla solbadare…

  Inser att jag skulle behöva sällskapa lite med rutinerade paddlare för att få lite tips och knep 😀

  tack !

 3. för det mesta startar vi i Torekov, det är kortast över därifrån och bra att lägga i och parkera. I hamnen finns båtramp som funkar bra off-säsong annars strand norr om hamnen. P-platserna i hamnen är nog avgiftsbelagda sommartid, oftast sjösätter vi ett par hundra meter norr om hamnen.

Lämna en kommentar