Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Paddelpasset – EPP – Euro Paddle Pass

Euro Paddle Pass startades 2003 som en tanke att få igång ett gemensamt system för att utbilda paddlare. Tanken är god, en paddlare på en viss nivå ska ha samma kunskaper oavsett vilket land eller region paddlaren kommer ifrån. Smidigt för uthyrare, guider med mera att kunna ha rimlig koll på folks kunskaper.

I Sverige är det svenska kanotförbundet som håller koll på Paddelpasset och har ordning på examinatörer, kurser med mera.

Fler och fler kajakutbildare ansluter sig till Paddelpasset. Många har egna namn på sina utbildningar men ofta skriver de att det motsvarar x nivå inom Paddelpasset.

https://www.kanot.com/Paddelpasset/

Euro Paddle Pass, www.europaddlepass.eu

Utveckling och upplevelser genom Paddelpasset! Paddelpasset beskriver olika kunskapsnivåer inom paddling. Nivå 1 Gul är gemensam för alla kanottyper. För nivå 2 Grön skiljer vi på kajak och Canadensare och från nivå 3 Blå är samtliga discipliner unika i sina kunskapskrav. Samtliga godkända examinatorer hittar du här på hemsidan, kontakta någon nära dig för att ta nästa steg. Du kan också läsa mer för att upptäcka innehållet i de olika nivåerna och disciplinerna. Paddelpasset fungerar både som en förstklassig utbildningsplattform och som ett examinationsmaterial.
Att paddelpasset är en utbildningsplattform betyder att det är ett ramverk för vad man som kanotist har för kunskaper på olika nivåer. Föreningar och kanotcentraler kan med hjälp av detta skapa och placera sina aktiviteter nivåmässigt så att de harmonierar med en nationell och internationell standard.
Att man kan examinera sig i paddelpasset betyder att man ”kör (paddlar) upp” och får veta vilken nivå man befinner sig på i systemet. Förutom ett intyg och klarhet över vad man redan kan i relation till de olika nivåerna, får man dessutom en handlingsplan för hur man kan utvecklas ytterligare.

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera