Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Packraft

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Packraft har blivit mer populärt senaste åren. Packraft är en liten uppblåsbar kajak. Till formen är de mer lika en gummibåt än en kajak men de paddlas med dubbelpaddel och man sitter ner på rumpan som i vanliga kajaker.

Som regel är de breda och stabila och har helt platt botten. Svänger runt på en femöring om man blinkar med ena ögat 😉

Packraft är riktigt koola och dess största fördelar är vikten och litenheten när de inte är uppblåsta. En packraft går att ta med sig i ryggsäcken på vandring och har man bil, husbil, cykel tar de knappt någon plats alls. En typiskt Packraft väger mellan 2-4 kilo men det finns både tyngre och lättare.

Många skaffar sig en packraft för korta turer från hemmet, bilen, husbilen med mera. Medan andra gör långturer, långa vandringar och tar packraften över sjöar, längs vattendrag osv. Det finns alla varianter.

De flesta som paddlar Packraft använder en flerdelad paddel för att det ska bli lätt att packa ner. Många Packraftare skaffar även i övrigt lätt utrustning så det är lätt att transportera sig och utrustningen dit man vill.

Packraft under ett kilo i vikt

Det finns Packrafts i alla möjliga storlekar och för olika ändamål, några väger under två kilo och är nog mest lämpade för korta färder på platt vatten medan andra är mer rejäla och klarar långa turer i tuffare vatten. Det finns även modeller av Packraft som väger under ett kilo, tokigt lätt alltså.

Packraft Sverige har mycket prylar kring Packraft https://packraft-sverige.se

Kajaktiv är en annan leverantör, https://kajaktiv.se

Peter Persson, In i vildmarken, gör massor av fina utflykter till fots och med Packraft, http://inivildmarken.se

Avanza Kayak är den svenska leverantör som hållit på längst med uppblåsbara och hopfällbara kanoter, https://www.avanzakayak.com

Sök Packraft hos Amazon

Lämna ett svar